Petitchef

Chec cu glazura de ciocolata neagra

Desert
8 porții
40 min
30 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Separi galbenusele de albuse in doua castroane. Incepi cu galbenusele. Le freci cu 100g de zahar pana devin spuma cu mixerul. Adaugi uleiul cate putin pana il incorporezi cu totul.
    Bati albusele spuma, adaugi 100g de zahar, bati iar albusele, adaugi zaharul vanilinat si praful de copt.
    Incepi sa adaugi peste galbenusele spuma albusurile si faina, alternativ, amestecand cu grija, cu o lingura de lemn sau cu o spatula speciala( eu am primit-o cadou de la matusa mea, ca a zis ca este buna de amestecat compozitii si pentru a putea lua tot continutul dintr-un castron, fara sa mai pui degetetul, limba si altele....pe peretii castronului, dar sper ca va inchipuiti ca nu renunt la partea mea preferata din facutul checului si anume mancatul aluatului de chec!!! )
    Dupa ce ai amestecat, scoti 3-4 linguri de compozitie intr-un castronel, adaugi fructele confiate taiate bucatele in restul compozitiei si torni aluatul in tavi tapetate cu hartie de copt. Mie mi-au iesit 3, dar tavile mele sunt micute.
    In castronelul cu compozitia ramasa adaugi o lingurita cu varf de cacao neagra si amesteci bine. Pui din aceasta compozitie in toate tavile in mod egal, astfel incat sa ai o parte de cacao in fiecare tava.

    Dai checul la foc mediu in cuptor, cam 30 de min. il scoti si il lasi sa se racoreasca si prepari glazura de ciocolata neagra.

    Sfarami intr-un castron ciocolata neagra, adaugi 2-3 linguri de cafea si pui la bain marie, sau la microunde pana se topeste ciocolata. Incorporezi buctica de unt astfel incat sa devina cremoasa si o pui cu ajutotul spatulei pe suprafata checului. Presari fulgii de migdale sau bucatele de nuca si il lasi pana a doua zi.


    Tips

    Este excelenta combinatia intre fructele confiate dulci si glazura de ciocolata neagra, cremoasa si usor amaruie! Este vechiul chec, imbracat in haine fitzoase, asa ca nu-ti fie teama ca e complicat de facut!


Întrebări:




Comentarii:

26/11/2012

Super

(0) (0) Abuz
13/10/2012

Excelenta

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chec cu ciocolată fără ouă și fără unt!
Chec cu ciocolată fără ouă și fără unt!
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si... maioneza
Chec cu ciocolata si... maioneza
8 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Chec vegan cu ciocolată
Chec vegan cu ciocolată
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Chec cu nuca si ciocolata
Chec cu nuca si ciocolata
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu banane și ciocolată - super gurmand
Chec cu banane și ciocolată - super gurmand
8 porții
1 oră
Foarte ușor
3.7 / 5

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează