Separi galbenusele de albuse in doua castroane. Incepi cu galbenusele. Le freci cu 100g de zahar pana devin spuma cu mixerul. Adaugi uleiul cate putin pana il incorporezi cu totul. Bati albusele spuma, adaugi 100g de zahar, bati iar albusele, adaugi zaharul vanilinat si praful de copt. Incepi sa adaugi peste galbenusele spuma albusurile si faina, alternativ, amestecand cu grija, cu o lingura de lemn sau cu o spatula speciala( eu am primit-o cadou de la matusa mea, ca a zis ca este buna de amestecat compozitii si pentru a putea lua tot continutul dintr-un castron, fara sa mai pui degetetul, limba si altele....pe peretii castronului, dar sper ca va inchipuiti ca nu renunt la partea mea preferata din facutul checului si anume mancatul aluatului de chec!!! ) Dupa ce ai amestecat, scoti 3-4 linguri de compozitie intr-un castronel, adaugi fructele confiate taiate bucatele in restul compozitiei si torni aluatul in tavi tapetate cu hartie de copt. Mie mi-au iesit 3, dar tavile mele sunt micute. In castronelul cu compozitia ramasa adaugi o lingurita cu varf de cacao neagra si amesteci bine. Pui din aceasta compozitie in toate tavile in mod egal, astfel incat sa ai o parte de cacao in fiecare tava.
Dai checul la foc mediu in cuptor, cam 30 de min. il scoti si il lasi sa se racoreasca si prepari glazura de ciocolata neagra.
Sfarami intr-un castron ciocolata neagra, adaugi 2-3 linguri de cafea si pui la bain marie, sau la microunde pana se topeste ciocolata. Incorporezi buctica de unt astfel incat sa devina cremoasa si o pui cu ajutotul spatulei pe suprafata checului. Presari fulgii de migdale sau bucatele de nuca si il lasi pana a doua zi.
Tips
Este excelenta combinatia intre fructele confiate dulci si glazura de ciocolata neagra, cremoasa si usor amaruie! Este vechiul chec, imbracat in haine fitzoase, asa ca nu-ti fie teama ca e complicat de facut!
Comentarii:
Super
Excelenta