Petitchef

Chec cu cacao glazurat

Desert
2 porții
15 min
45 min
Ușor

Ingrediente

2

Ingrediente:

Glazura:

Preparare

  • Checul cu cacao este printre dulciurile care se leaga cel mai pregnant in amintirile mele de copilarie. Parca il si vad, in camara bunicilor, pe un raft care-mi flata inaltimea, adica taman bine sa ma servesc. Si pentru ca bunicii ma cunosteau bine, gaseam mereu si cutitul alaturi, pus anume pentru nepoata de-o potriva pofticioasa si grabita intre doua ture de V-ati ascunselea. Si-mi mai amintesc, de parca a fost ieri, cum se intampla cu atatea alte mancaruri, cum era imposibil dupa gust sa dibuiesc daca l-a pregatit bunicul ori strabunica.

    Cu cantitatile de mai sus am umplut doua forme de chec insa am impresia ca formele mele (primite, de asta nu stiu precis) sunt mai mari decat cele obisnuite de chec, ca atare, desi creste, checul meu nu e foarte gros fiindca pun mai putin aluat in fiecare forma.

    Se separa albusurile de galbenusuri. Daca folosesti oua de tara, iti va iesi mai sanatos si mai galben checul, cum am patit eu. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul putin cate putin si se mixeaza in continuare. Se adauga treptat galbenusurile, batute in prealabil. Se adauga cele 6 linguri de ulei. Se incorporeaza si faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Se ung formele de chec cu unt si apoi se presara faina sau se pune hartie de copt. Se toarna compozitia in forme, pastrandu-se cateva linguri care apoi se amesteca cu 2 linguri de cacao. Atentie insa caci compozitia cu cacao este mai grea si se lasa la fund, ca atare nu trebuie sa fie prea multa. Se pune in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de min sau pana cand scobitoarea iese curata.

    Cu 5 min inainte de a scoate checul, te poti apuca de glazura, punand intr-un ibric ciocolata cu untul la bain-marie. Cand s-au topit adaugi smantana, zaharul, esenta si amesteci repede si bine. Scoti checurile din forma, pe un gratar cu foaie de copt pe el (ca sa nu murdaresti de jur-imprejur) si torni imediat glazura peste ele, lasand sa se scurga in voie pe peste tot. Presari nuca si lasi sa se raceasca la temperatura camerei pentru ca glazura sa isi pastreze luciul.

    In fotografii, cacaoa s-a rusinat si s-a ascuns la o felie mai incolo (se vede doar un inceput timid in sectiune), dar te asigur ca am pus din belsug :). Pofta buna!


Poze

Chec cu cacao glazurat
Chec cu cacao glazurat - poza 2
Chec cu cacao glazurat - poza 3

Întrebări:




Comentarii (37):

21/09/2013

Yumyyyyyyyyy

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/06/2015

PERICULOS! Pentru silueta dumneavoastra evitati excesul de chec glazurat, mai ales daca-l presarati cu alune de pamant coapte si tocate bucatele mici!

(0) (0) Abuz
02/06/2015

Delicios

(0) (0) Abuz
02/06/2015

Excelent !!!!

(0) (0) Abuz
16/02/2015

Mnmnmnmnmn il mananc din ochi deocamdata. o sa-l fac in curand !

(0) (0) Abuz
15/02/2015

E acceptabila

(0) (0) Abuz
15/02/2015

Bun

(0) (0) Abuz
cimpean eva
cimpean eva, 15/02/2015

Ieftina si buna .......ideala cand calatoresti

(0) (0) Abuz
15/02/2015

Excelent!!!!!

(0) (0) Abuz
15/02/2015

F bun multumesc

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chec cu ciocolata si... maioneza
Chec cu ciocolata si... maioneza
8 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Chec cu ciocolată fără ouă și fără unt!
Chec cu ciocolată fără ouă și fără unt!
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec vegan cu ciocolată
Chec vegan cu ciocolată
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu nuca si ciocolata
Chec cu nuca si ciocolata
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec marmorat-crocant
Chec marmorat-crocant
8 porții
2 h 35 m
Ușor
4 / 5

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează