Untul se freaca spuma ,apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se adauga ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare. Se amesteca intr-un castron faina ,praful de copt,scortisoara,cacaoa,coaja de lamaie.
Se adauga faina peste unt cate putin si se amesteca. Se incorporeaza merele rase si ciocolata maruntita. Se pune amestecul in tava unsa cu unt si infainata si se coace la 210 gr C timp de aprox 40 de minute,sau pana trece proba cu scobitoarea.
Dupa ce se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca dupa care se schiteaza taind usor,feliile .Acuma puteti vedea cum am patit cu forma de silicon si ce burtos a iesit checul meu.
Glazura se face la microunde sau in bain marie,incalzind ciocolata si margarina,untul sau frisca si amestecand continuu.
Checul se glazureaza intai cu ciocolata neagra ,apoi cu ciocolata alba.Glazuratul e esential dupa parerea mea ,pentru ca ii imbogateste gustul in mod nebanui.