Petitchef

Chec cu nuci şi glazura de ciocolată neagră

Desert
8 porții
25 min
35 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Mirosul de ciocolată caldă îmi dă fiorii unei călătorii cu destinaţie exotică. De ce? Probabil că parfumul unic de cacao îmi pictează pe retină plaje cu nisip fin şi foşnet mătăsos de valuri înspumate.
    Dar vacanţa este departe, doar un vis cu speranţe aurii, şi, ca o recompensă, grădina mea proaspăt înverzită îmi aduce un plăcut sentiment de împlinire.
    Azi, o zi însorită, am dedicat, ca o ofrandă, un dulce aromat, pentru florile de liliac ce stau să-şi ia rămas bun până la anul.
    Într-un bol, bate albuşurile spumă, după care adaugă pe rând cele 8 linguri de zahar mixând mereu până ce compoziţia se întăreşte ca bezeaua.
    Răstoarnă în bol, unul câte unul, gălbenuşele, mixând mereu.
    După ce s-au încorporat gălbenuşele, adaugă pe rând uleiul, făina şi praful de copt. Mixează bine până ce toate acestea s-au încorporat bine. Din compoziţia rezultată, pune deoparte în alt bol cam jumătate. În această compoziţie adaugă cacao şi nucile sfărâmate uşor.Unge două tăvi de chec cu puţin ulei şi tapetează cu griş.
    Răstoarnă compoziţia fără nuci în ambele tăvi, după care completezi cu compoziţia cu nuci şi cacao.
    Pregăteşte cuptorul şi-l încinge la 160ºC (mediu spre mic la gaze), şi coace checul 30-35 minute. Este bine să faci testul cu scobitoarea: dacă scobitoarea rămâne curată după ce ai înţepat checul, atunci este copt; dacă ea are urme de compoziţie, atunci la mijloc nu este copt şi mai trebuie să rămână în cuptor.
    După ce s-a copt, răstoarnă checul pe nişte tăvi sau grătare şi lasă la răcit.
    Separat, într-un castronel, rupe în bucăţi ciocolata si adaugă ½ ceaşcă de cafea cu apă. Eu am topit ciocolata la cuptorul cu microunde, dar poţi s-o topeşti şi pe foc.
    Răstoarnă glazura peste chec, dar este bine să fie puţin călduţă.Fii generos şi tapetează cu multă ciocolată, căci, atunci când vei simţi gustul delicat, uşor amărui al ciocolatei vei şti că meriţi răsfăţul ei. Nopţile cu aer tropical ce-ţi vor cuprinde în curând somnul, te vor purta în grădina înrourată cu dorinţa şi speranţa că ele te vor mângâia cu duioşie mult timp, iar serile cu iz de clopoţei şi miros de brad încărcat cu aripi de nea, vor fi cât mai îndepărtate, căci abia acum vine vara. Fii fericit căci florile de liliac te-au mângâiat şi te-au binecuvântat cu parfumul ce-ţi u


Poze

chec cu nuci şi glazura de ciocolată neagră
chec cu nuci şi glazura de ciocolată neagră - poza 2
chec cu nuci şi glazura de ciocolată neagră - poza 3

Întrebări:




Comentarii (50):

18/12/2013

Iami!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/12/2013

Este o reteta supera

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/11/2013

Super reteta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/10/2013

Foarte bun de o ora am terminat si nu mai este mult salutari din germania

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/10/2013

F bine

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/07/2013

Acum fac si eu

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/01/2016

In bucatărie lasam romantismele deoparte altfel iasa o mămăligă tot. E prima oară cînd aud că făina se mixeaza. Am retete de la parinti de acum 50 de ani, am si eu o varsta considerabila, dar in toate faina o data pusa se mesteca incet , de sus in jos, etc.. Apoi , dacac ciocoplata este amaruie cu siguranta este si neagra.
Nu sunt rea,. sunt doar o femeie cu bun simt, trecuta prin viata pe care o zgandera la ureche expresii de genul. Atentie mare la ce scriem..majoritatea puteti sa-mi fiti copii, fiice, nu e permis sa faceti asemenaea greseli. Curaj incontinuare...

(1) (1) Abuz
florentina_c2014
florentina_c2014, 05/01/2016

Este delicios, felicitari!!!

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 05/01/2016

Reteta "de baza"...neinteresant. Plictisitor.....

(1) (1) Abuz
iuliana-elena, 07/09/2015

Da

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 5

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chec apertiv cu bacon, branza de capra și nucă
Chec apertiv cu bacon, branza de capra și nucă
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Chec vegan cu ciocolată
Chec vegan cu ciocolată
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu nuca si ciocolata
Chec cu nuca si ciocolata
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu ciocolată fără ouă și fără unt!
Chec cu ciocolată fără ouă și fără unt!
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează