albusurile se mixeaza spuma cu zaharul pana capata consistenta ca de bezea
galbenusurile se amesteca bine cu uleiul pe care il adaugam treptat
apoi se amesteca cele doua compozitii si dupa ce s-a omogenizat compozitia, se adauga faina si praful de copt si se amesteca cu o lingura de jos in sus pana se incorporeaza complet - acum se adauga si esenta de vanilie
se adauga si merisoarele si se amesteca
compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce checul in cuptorul preincalzit la 150 de grade timp de 50 de minute(depinde foarte mult si de cuptor - la mine la 50 de minute e gata). Daca nu sunteti sigure ca este gata folositi testul cu scobitoarea. Daca scoateti scobitoarea curata din chec e clar ca acesta este gata.
cand checul este gata se lasa sa se raceasca putin si peste el se toarna glazura de ciocolata obtinuta prin topirea celor 100 g de ciocolata cu untul, lasata sa se raceasca in prealabil
se lasa sa se "intareasca" glazura si apoi se feliaza
Cred ca este f.bun, acrisor din cauza merisoarelor.dar de unde luam merisoarele ?raion de fructe ?nu putem folosi mere acrisoare taiate feliute/cubulete si uscate in cuptor ? daca DA este mai usor, daca NU cautam merisoare.multumim de reteta.
Comentarii (14):
Super!!! Prima prajitura care mi-a crescut
Cam complicata reteta si de unde "merisoare"? Or fi mere padurete sau mere obisnuite dar mai mici? Un mare mister!
Bun....
Un DELICIU
F, bun
F.bun si usor de facut
Delicios
I like !
Gustos
Cred ca este f.bun, acrisor din cauza merisoarelor.dar de unde luam merisoarele ?raion de fructe ?nu putem folosi mere acrisoare taiate feliute/cubulete si uscate in cuptor ? daca DA este mai usor, daca NU cautam merisoare.multumim de reteta.