Beigli(rulada cu nuca sau mac)

Beigli(Rulada cu nuca sau mac)
Desert
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

4

Pentru aluat aveti nevoie de:

Pentru umplutura cu nuci:

Pentru umplutura cu mac:

Pentru uns:

Preparare

Preparare30 min
Gătire20 min
  • Combinati cele 5 linguri de zahar, untul, galbenusurile si smantana in mixer. Adaugati apoi faina si drojdia si, fie framantati cu mana, fie cu mixerul, daca aveti un mixer pentru aluat. Daca aluatul e prea umed mai adaugati faina, daca e prea uscat mai adaugati o lingurita sau doua de lapte.
  • Aluatul ar trebui sa fie moale ca si lobul urechii si usor de lucrat cu el.Formati o bila din aluat si acoperiti-l cu un prosop curat de bucatarie.Lasati-l sa se odihneasca o jumatate de ora.
  • Pentru umplutura amestecati laptele si zaharul pe foc, apoi adaugati nucile( apoi separat macul) si amestecati bine. Luati de pe foc oala si amestecati si zeama de lamaie. Lasati sa se raceasca.
    Impartiti aluatul in 3 bucati. Rulati prima bucata cu sucitorul astfel incat sa se formeze o patura dreptunghiulara de aproximativ 1 cm grosime.
  • Peste patura adaugati ½ din umplutura de nuci(respectiv mac). Rulati patura sub forma de rulada si apasati la capete sa se sigileze bine. Asezati rulada pe tava mare de cuptor pe care fie ati tapetat-o in prealabil, fie o acopetiti cu hartie cerata pentru copt. Rulati si celelalte doua rulade la fel.
    Bateti oul ca si pentru omleta, adaugati apa si ungeti fiecare rulada cu oul batut.
  • Lasati ruladele acoperite sa se odihneasca cam o ora.Dupa o ora mai ungeti o data ruladele cu ou. Dati-le la frigider ½ ora(optional) pentru a avea aspectul lacuit.Preincalziti cuptorul la 190 grade C. Dati ruladele la cuptor.Coaceti aproximativ 35-45 de minute, pana au un aspect auriu.

Punctează această reţetă

retete30minuteRetete30minute

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 3

Anca

Prost tradusa, Daca ai trei rulade dece pui 1/2 umplutura intr-o rulada si nu 1/3? In reteta originala nu se pune lamiie stoarsa ci coaja rasa de lamiie. Am facut-o ieri.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

O pregatesc deja a doua uara,si asta intr-un timp foarte scurt.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte gustoase ruladele.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

F buna

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte buna

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Este foarte buna,in special coca este fina.Pentru cei care vor informatii exacte exista cursuri de gatit pentru copiii...

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Este exceptionala

abuz

anonymous

Arata super voi vedea cit e de buna

abuz

anonymous

"Cozonacul copilariei mele in Ardeal"!!! Excelent.

abuz

anonymous

Ce masuri sant astea cu cani ????

abuz
  • pagina 1 / 3