Ati uitata sa specificati cata faina se adauga la reteta
Răspuns:Se pare ca atunci cand PetitChef a trecut reteta pe site a "ratacit" randul cu link-ul spre reteta de aluat. Pentru cozonacei am folosit jumatatea din aceasta reteta de aluat: Aluat dulce 1 kg faina pentru paine 1 plic drojdie uscata (11g) sau 35g proaspata 2 lingurite sare 400ml lapte 200g zahar 200g unt topit 10 galbenusuri coaja rasa de la o lamaie esenta de vanilie putin sofran (optional - pt. culoare) Faina se cerne de doua ori. Galbenusurile se freaca cu sarea. Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul si sofranul si se tine, amestecand din cand in cand pana ce se dizolva zaharul. Se lasa sa se raceasca. In aproximativ 100 ml din laptele cu zahar se dizolva drojdia (laptele nu trebuie sa fie prea fierbinte, ci caldut). Se lasa la loc cald 10~15 min. dupa care se toarna peste faina. Se amesteca putin, se adauga galbenusurile, laptele, esenta de vanilie si untul. Se amesteca pana ce se incorporeaza toata faina dupa care incepe sa se framante pana ce aluatul devine elastic si nu mai este lipicios. Se pune intr-un castron, se acopera cu o folie si se lasa la crescut aproximativ o ora dupa care se poate folosi la cozonac, pasca, etc.
Comentarii:
Se pare ca atunci cand reteta a fost preluata de pe blog s-a "ratacit" randul cu link-ul spre reteta de aluat. Pentru cozonacei am folosit jumatatea din aceasta reteta de aluat: [Aluat dulce] 1 kg faina pentru paine 1 plic drojdie uscata (11g) sau 35g proaspata 2 lingurite sare 400ml lapte 200g zahar 200g unt topit 10 galbenusuri coaja rasa de la o lamaie esenta de vanilie putin sofran (optional - pt. culoare) Faina se cerne de doua ori. Galbenusurile se freaca cu sarea. Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul si sofranul si se tine, amestecand din cand in cand pana ce se dizolva zaharul. Se lasa sa se raceasca. In aproximativ 100 ml din laptele cu zahar se dizolva drojdia (laptele nu trebuie sa fie prea fierbinte, ci caldut). Se lasa la loc cald 10~15 min. dupa care se toarna peste faina. Se amesteca putin, se adauga galbenusurile, laptele, esenta de vanilie si untul. Se amesteca pana ce se incorporeaza toata faina dupa care incepe sa se framante pana ce aluatul devine elastic si nu mai este lipicios. Se pune intr-un castron, se acopera cu o folie si se lasa la crescut aproximativ o ora dupa care se poate folosi la cozonac, pasca, etc.
Aluatul cum se face??????????/
Buna ziua, dar reteta de aluat ???? Ea era baza pentru noi incepatoarele !
Foarte bun,nota 10 cu felicitari
Cel mai bun