Cozonac cu nuca si cacao
Noua reteta pentru cozonac începe pe masă pentru vacanță.
Ingrediente
8
Pentru umplutura de nuca :
Preparare
Preparare50 min
Gătire45 min
Topim zaharul in laptele caldut, peste el punem untul topit si racit si apoi ouale batute cu un praf de sare, vanilia si coaja de portocala si lamaie.
Pune toate ingredientele intr-masina de paine sau un robot.
După adauga faina cernuta si drojdia uscata cele mai lichide.
Dupa ce aceasta si-a terminat programul din aluat formam doua gramezi pe care le intindem cu mana .În aluat nucă crema întins alerga abundente și formează o rola, doar pentru a face a doua minge aluat.
Faceti o panglica de trei, formand trei mingi de aluat umplute cremă.
Aceste două role interconectate acestea, a pus tort în tigaie cu hârtie pergament, Perie cu gălbenuș de ou si se presara cu susan sau mac semințe.
Să să crească timp de aproximativ 30 de minute, puneți tava în cuptor la 40 de grade. Se coc in cuptorul incins 35-45 minute, scazand treptat temperatura de la 220 grade la 180-190 grade.
- Se scot si se lasa sa se raceasca, apoi se feliaza.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Ori e paine..ori cozonac,susan?
Punctează această reţetă