Cozonac cu nuca si cacao

Desert
Foarte ușor
1 h 35 m

Noua reteta pentru cozonac începe pe masă pentru vacanță.

Ingrediente

8

Pentru umplutura de nuca :

Preparare

Preparare50 min
Gătire45 min
  • Cozonac cu nuca si cacao - Preparare etapa 1Topim zaharul in laptele caldut, peste el punem untul topit si racit si apoi ouale batute cu un praf de sare, vanilia si coaja de portocala si lamaie.
  • Cozonac cu nuca si cacao - Preparare etapa 2Pune toate ingredientele intr-masina de paine sau un robot.
    După adauga faina cernuta si drojdia uscata cele mai lichide.
    Dupa ce aceasta si-a terminat programul din aluat formam doua gramezi pe care le intindem cu mana .
  • Cozonac cu nuca si cacao - Preparare etapa 3În aluat nucă crema întins alerga abundente și formează o rola, doar pentru a face a doua minge aluat.
  • Cozonac cu nuca si cacao - Preparare etapa 4Faceti o panglica de trei, formand trei mingi de aluat umplute cremă.
  • Cozonac cu nuca si cacao - Preparare etapa 5Aceste două role interconectate acestea, a pus tort în tigaie cu hârtie pergament, Perie cu gălbenuș de ou si se presara cu susan sau mac semințe.
  • Cozonac cu nuca si cacao - Preparare etapa 6Să să crească timp de aproximativ 30 de minute, puneți tava în cuptor la 40 de grade. Se coc in cuptorul incins 35-45 minute, scazand treptat temperatura de la 220 grade la 180-190 grade.
  • Se scot si se lasa sa se raceasca, apoi se feliaza.

Punctează această reţetă

MMelianda

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Ori e paine..ori cozonac,susan?

abuz