Mai avem nevoie de un ou pentru uns si mac sau nuca de cocos de presurat deasupra.
Sa trecem la framantat: se cerne faina, ouale se separa si trebuie sa fie calde, la temperatura camerei.
Se face maiaua (plamadeala) din drojdie, putin lapte caldut si 3 lg de faina, se lasa la crescut la cald cca 15 min, zaharul se dizolva in lapte si se incalzeste pe foc,nu foarte tare, galbenusurile se bat cu lingurita de sare,esentele se pun in laptele caldut, untul se topeste.
Punem maiaua peste faina, laptele si galbenusurile si dupa cum zice o vorba din popor "apa paie si bataie" framantam si spre final incepem sa inglobam si grasimea , se lasa la dospit la loc caldut cca o ora si jumatate, intre timp se face umplutura.
Se intind foile de aluat se umplu cu crema si se impletesc,se pune cozonacul in tavile unse cu grasime si se mai lasa la dospit inca jumatate de ora, se ung cu ou si se presoara mac si nuca de cocos,se coc aproximativ o ora la 150-170 grade.
Comentarii:
Bun si gustos.
Se aseamana la reteta mea
Foarte bun cozonacu asta......... luati reteta si treceti la treaba ca nu o sa va para rau