Prima data se face maiaua: Se pune drojdia intr-un bol; se presara zahar deasupra si se amesteca bine. Se adauga laptele si se presara putina faina peste intreaga compozitie. In 5-10 minute, daca drojdia e proaspata, trebuie sa creasca.
Se pune toata faina intr-un bol incapator si se adauga maiaua,se adauga smantana, un praf de sare si zahar, si galbenusurile (albusurile se vor folosi ulterior la compozitia de nuca si mac, pentru a le subtia)
Se adauga apoi margarina, incalzita putin la microunde, si se framanta bine, bine,pana cand aluatul incepe sa se desprinda de pe maini. Se acopera si se lasa la dospit langa o sursa de caldura.
In acest timp, pregatim umpluturile, la plural,caci la noi "saviecuta" inseamna: si cu mac si cu nuca!!!Deci, se incalzeste laptele intr-o craticioara, impreuna cu zaharul. Cand zaharul se topeste, se adauga macul, respectiv -nuca, gata macinate. Cand cele doua compozitii se racesc, se amesteca cu albusurile batute spuma+putin zahar.
Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu galbenus de ou: Se baga in cuptorul deja incins, pentru mai mult de jumatate de ora, la 180 grade C.
Comentarii (15):
ExceBUNAAAAAAAAAAAAAlenta!!!!!!
Ce s-a intamplat cu untura?
Pare gustoasa
Arata foarte bine !
Margarina?! la microunde?!
Mincinoaso
Superb!
O sa fac si eu reteta asta
Este f buna, indiferent ce desert faci acesta sigur e bun.
Suuuuuuuuuuuuuuuuper bun...a AVUT MULT SUCCES LA MASA DE CRACIUN.....