"saviecuta" cu mac si nuca -baigli

Desert
Foarte ușor
1 h 10 m

Ingrediente

7

Aluat:

Maia:

Umplutura:

Preparare

Preparare40 min
Gătire30 min
  • Prima data se face maiaua:
    Se pune drojdia intr-un bol; se presara zahar deasupra si se amesteca bine.
    Se adauga laptele si se presara putina faina peste intreaga compozitie.
    In 5-10 minute, daca drojdia e proaspata, trebuie sa creasca.
  • Se pune toata faina intr-un bol incapator si se adauga maiaua,se adauga smantana, un praf de sare si zahar, si galbenusurile (albusurile se vor folosi ulterior la compozitia de nuca si mac, pentru a le subtia)
  • Se adauga apoi margarina, incalzita putin la microunde, si se framanta bine, bine,pana cand aluatul incepe sa se desprinda de pe maini. Se acopera si se lasa la dospit langa o sursa de caldura.
  • In acest timp, pregatim umpluturile, la plural,caci la noi "saviecuta" inseamna: si cu mac si cu nuca!!!Deci, se incalzeste laptele intr-o craticioara, impreuna cu zaharul.
    Cand zaharul se topeste, se adauga macul, respectiv -nuca, gata macinate.
    Cand cele doua compozitii se racesc, se amesteca cu albusurile batute spuma+putin zahar.
  • Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu galbenus de ou:
    Se baga in cuptorul deja incins, pentru mai mult de jumatate de ora, la 180 grade C.

Punctează această reţetă

Laura SavaLaura Sava

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

ExceBUNAAAAAAAAAAAAAlenta!!!!!!

am gătit această rețetă
abuz

cameliapad

Ce s-a intamplat cu untura?

abuz

anonymous

Pare gustoasa

abuz

anonymous

Arata foarte bine !

abuz
petrescu_g

petrescu_g

Margarina?! la microunde?!

abuz

anonymous

Mincinoaso

abuz
alin_s2013

alin_s2013

Superb!

abuz

anonymous

O sa fac si eu reteta asta

abuz

anonymous

Este f buna, indiferent ce desert faci acesta sigur e bun.

abuz

anonymous

Suuuuuuuuuuuuuuuuper bun...a AVUT MULT SUCCES LA MASA DE CRACIUN.....

abuz
  • pagina 1 / 2