"saviecuta" cu mac si nuca -baigli
Ingrediente
7
Aluat:
Maia:
Umplutura:
Rețete inrudite
-
Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
-
Tiramisu cu raffaello - aromă de nucă de cocos
-
Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
-
Buturuga exotică cu nucă de cocos si fructul pasiunii
Preparare
Preparare40 min
Gătire30 min
- Prima data se face maiaua:
Se pune drojdia intr-un bol; se presara zahar deasupra si se amesteca bine.
Se adauga laptele si se presara putina faina peste intreaga compozitie.
In 5-10 minute, daca drojdia e proaspata, trebuie sa creasca. - Se pune toata faina intr-un bol incapator si se adauga maiaua,se adauga smantana, un praf de sare si zahar, si galbenusurile (albusurile se vor folosi ulterior la compozitia de nuca si mac, pentru a le subtia)
- Se adauga apoi margarina, incalzita putin la microunde, si se framanta bine, bine,pana cand aluatul incepe sa se desprinda de pe maini. Se acopera si se lasa la dospit langa o sursa de caldura.
- In acest timp, pregatim umpluturile, la plural,caci la noi "saviecuta" inseamna: si cu mac si cu nuca!!!Deci, se incalzeste laptele intr-o craticioara, impreuna cu zaharul.
Cand zaharul se topeste, se adauga macul, respectiv -nuca, gata macinate.
Cand cele doua compozitii se racesc, se amesteca cu albusurile batute spuma+putin zahar. - Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu galbenus de ou:
Se baga in cuptorul deja incins, pentru mai mult de jumatate de ora, la 180 grade C.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
C

