Petitchef

SAVIECUTA CU MAC (BAIGLI) SAU COZONACEI CA-N BANAT

Desert
4 porții
1 oră
50 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Aluat:

Maia:

Umplutura:

Preparare

  • Punem toata faina intr-un bol incapator si adaugam maiaua, apoi smantana, un praf de sare si zahar...si galbenusurile (albusurile se vor folosi ulterior la compozitia de mac, pentru a le subtia). Incorporam toate ingredientele.
  • Adaugam apoi margarina la temperatura camerei si framantam bine, bine pana cand aluatul incepe sa se desprinda de pe maini. Acoperim si lasati la dospit langa o sursa de caldura. In acest timp, pregatim umplutura.
  • Incalzeste laptele intr-o craticioara, impreuna cu zaharul. Cand zaharul se topeste, adaugam macul. Cand cele doua compozitii se racesc, amestecam cu albusurile batute spuma+putin zahar. Rezulta o compozitie super-dulce.
  • Daca macul e prea uscat, se poate fierbe putin gris cu lapte si se adauga compozitiei, facand-o astfel mai "pufoasa".Aluatul dospit. Dupa ce a crescut se portioneaza cu cutitul in 4 parti egale. Intindem cu sucitorul fiecare segment in parte.
  • Sa nu va deruteze faptul ca aluatul "cade" in momentul in care il taiati cu cutitul, nu ii afecteaza fragezimea. Pudram masa cu putina faina si intindem foaia de aluat cat mai subtire posibil. Intindem pe foaie compozitia de mac si rulam. Ies patru cozonacei, saviecute sau baigli :
  • Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenus de ou. Se baga tava in cuptorul deja incins, pentru cca. jumatate de ora, la 180 grade C.


Poze

SAVIECUTA CU MAC (BAIGLI) SAU COZONACEI CA-N BANAT
SAVIECUTA CU MAC (BAIGLI) SAU COZONACEI CA-N BANAT - poza 2
SAVIECUTA CU MAC (BAIGLI) SAU COZONACEI CA-N BANAT - poza 3
SAVIECUTA CU MAC (BAIGLI) SAU COZONACEI CA-N BANAT - poza 4
SAVIECUTA CU MAC (BAIGLI) SAU COZONACEI CA-N BANAT - poza 5
SAVIECUTA CU MAC (BAIGLI) SAU COZONACEI CA-N BANAT - poza 6
SAVIECUTA CU MAC (BAIGLI) SAU COZONACEI CA-N BANAT - poza 7

Întrebări:




Comentarii:

15/04/2014

Iese
foarte bun si reusita

(0) (0) Abuz
09/08/2013

Cei mai buni cozonacei

(0) (0) Abuz
21/06/2013

Imi place e minunat

(0) (0) Abuz
04/05/2013

A crapat aluatul

(0) (0) Abuz
10/01/2013

Minunati

(0) (0) Abuz
11/11/2012

Bono

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chec cu lamaie si mac - petitchef
Chec cu lamaie si mac - petitchef
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Rulou kinder bueno (buturuga kinder bueno)
Rulou kinder bueno (buturuga kinder bueno)
8 porții
2 h 2 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Victoria cake
Victoria cake
8 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pancakes cu banane - super simplu
Pancakes cu banane - super simplu
4 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Deserturi cu... Papaverum Somniferum (Mac) Deserturi cu... Papaverum Somniferum (Mac)

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează