Am folosit maşina pentru pâine, aşadar, nu a fost nevoie să pregătesc maiaua dinainte.
Am pus ingredientele în maşina de pâine în următoarea ordine: laptele, gălbenuşul, margarina, untura, zahărul, sarea, smântâna, aromele, făina şi în final drojdia uscată.
Setăm maşina de pâine pe programul de frâmăntare şi dospire.
În mod normal, aluatul îşi dublează volumul dupa aproximativ o oră şi jumătate şi aluatul trebuie să fie moale, dar nu se lipeşte de degete şi va fi uşor de manipulat.
În timpul de dospire a aluatului, ne ocupăm de umplutura de mac.
Fierbem laptele cu zahărul până când zahărul este topit, după care adăugăm macul şi mai fierbem aproximativ trei minute, până când macul se înmoaie puţin.
Se dă amestecul la rece, şi doar când este complet răcit se amestecă cu albuşul bătut spumă.
Împărţim aluatul dospit în două bile de dimensiuni egale, pe care le întindem apoi în două foi dreptunghiulare, cât de subţiri posibil (aproximativ 3-4 mm) pe o planşetă înfăinată.
Se întinde umplutura de mac peste foaia de aluat, şi se rulează pe latura scurtă.
Comentarii:
Super~!!!
Delicios