Intr-un castron amestecam bine branza, smantana ,esenta si zeama de lamaie Intr-un alt caston batem ouale cu zaharul la mixer pana se albeste apoi adaugam lingura de faina si amestecam usor cu telul pana se dizolva bine faina,dupa care i adaugam treptat amestecul de branza amestecand continuu f.f usor pana se incorporeaza bine toata branza.
Toate aceste ingrediente se amesteca (framanta) bine,coca rezultata o intindem si o azesam pe fundul tavii de coacere o intepam cu furculita pe ici pe colo iar apoi o dam la copt 180 ??circa 16-17 minute.
Mod de asezare; peste aluatul din tava adaugam strugurii, iar deasupra adaugam compozitia nr.2(crema de branza) si il cocem la 180° C 35 minute,iar apoi la 160? 10-15 minute.
Dupa ce sa copt o lasam sa se raceasca iar apoi o pudram cu zahar pudra (Atentie! 1. Pt. aceasta prajitura este nevoie de tava cu fund detasabil. Dupa ce ati copt aluatul nu uitati sa ungeti marginile tavii cu putin ulei si sa tapetati cu putina faina, uitat sa-i fac aceasta procedura si a fost cam greu pana dezlipit de pe margine.
Pentru cei ce ați făcut această rețetă, v-a ieșit măcar pe jumătate așa cum se vede aici? De la început îmi imaginam că aluatul nu poate ieși așa pufos cum se vede în aceste poze dar am zis să încerc totuși. Și iată că nu m-am înșelat, aluatul e total diferit. Nu are nimic de a face cu ceea ce se vede aici. Crema e în regulă dar ce ne facem cu aluatul?
Am citit cu atentie aceasta reteta alambicata.....nu cred sa creasca cele din" etapa I "vreodata (si fara bicarbonat de sodiu,!) avand in vedere elementele grele si apoase introduse.Ea nu va arata ca in poza niciodata, ci ca la Pasca.E ceva gresit in reteta
Comentarii:
Pentru cei ce ați făcut această rețetă, v-a ieșit măcar pe jumătate așa cum se vede aici? De la început îmi imaginam că aluatul nu poate ieși așa pufos cum se vede în aceste poze dar am zis să încerc totuși. Și iată că nu m-am înșelat, aluatul e total diferit. Nu are nimic de a face cu ceea ce se vede aici. Crema e în regulă dar ce ne facem cu aluatul?
Cred ca este foarte delicioasa!
Aceasta nu se poate numi reteta , e total aiurea si fara logica ce ati scris aici , tineti-va ''retetele" pentru d-voastra !!!
Incercati si va veti pacali singuri!
Am citit cu atentie aceasta reteta alambicata.....nu cred sa creasca cele din" etapa I "vreodata (si fara bicarbonat de sodiu,!) avand in vedere elementele grele si apoase introduse.Ea nu va arata ca in poza niciodata, ci ca la Pasca.E ceva gresit in reteta
Nu am facuto dar dupa aspect este ff buna
Excelenta
Si eu vreau sa incerc aceasta prajitura!!!!multumesc