Pentru blat se topeste margarina, se pune faina si se prajeste putin. apoi se divolva cu lapte caldut. Se sareaza si se lasa la rece. cand s-a racat se adauga pe rand galbenusurile si la sfarsit se pun si albusurile batute spuma. Se pune in tava de 22x30 cm, tapetata cu hartie de copt. La cuptor va creste, dar nu va speriati casi va reveni cand o scoateti din cultor. Cand s-a racit se imparte in doua, rezultand doua blaturi.
Pentru umplutura de la mijloc se amesteca branza dulce cu smantana, dupa care se adauga ardei rosu si verde taiat in bucati mici si patrunjel tocat.
Se procedeaza ca la o prajitura, se intinde crem,a de branza pe o jumatate de blat si se acopera cu celalat, apasand usor sa adere bine.
Pentru crema de deasupra, se bate smantana cu mixerul pana devine ca o frisca. Apoi se adauga crema de branza si se mai bate pana se omogenizeaza. Se retine 2-3 linguri pentru decor, iar restul se intinde pe deasupra. In crema oprita se pune putina pasta de ardei, dupa preferinte.
Se da 15-20 minute la frigider, apoi se inparte in bucati si in centru fiecarei bucati se face un decor cu un posch.
Comentarii:
Foarte interesant,este de retinut.
Interesant aperitiv,multumesc.
Foarte buna!
Bun