La bezele,se separa ouale,se mixeaza foarte bine apoi se adauga zaharul si din nou mixam foarte bine ,pe urma se pun pe baie de abur si le mai batem 10 min,pana observam ca se intaresc in asa fel sa le putem turna in posh.
Pe o hartie de copt,aranjam in tava sub forma de floricele sau gramajoare,apoi se dau la copt la foc foarte mic,cat sa se usuce nu sa se prajeasca.Nu se iau de pe hartie pana nu s-au racit,altfel,riscam sa se crape,cu un cutit le desprindem usor si nu se pun suprapuse ci una langa alta.
La crema se pune intr-o craticioara zaharul cacao,galbenusurile,se amesteca foarte bine apoi se toarna apa incet,se dau la foc 15 minute,pana se face ca un sirop mai grosut,se da la race.Separat se mixeaza margarina si putin cate putin ,turnam siropul rece,in ea,amestecand repede.
La decor,se macina alunele marunt,eu le-am luat putin sarate,ca sa nu fie prea dulci prajiturelele.
Comentarii:
Fac aceasta prajitura de vreo 30 de ani ....in fiecare Craciun ma rog sa imi ramana si mie sa ma satur, dar.....
Prajitura preferata a fiului meu si totodata "regina" meselor noastre de sarbatoare.
The best!!
Este o prajitura foarte buna