Mozzarella se trece prin sita (nu foarte deasa)sau se mixeaza in blender. Se adauga smantana si se amesteca bine, apoi sarea, sucul de lamaie, galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare.
Faina se cerne impreuna cu amidonul si se adauga toata peste compozitia precedenta si se amesteca doar pana se absoarbe toata faina. Se adauga si albusurile batute spuma tare cu zaharul si se amesteca usor, dar bine.
Formele se ung cu unt/ulei si se pudreaza cu faina (eu am presarat parmezan doar pe fundul formei). Se pune compozitia in forme,formele se trec in tava, iar in tava se toarna apa fierbinte.
Se da la cuptor la foc mic-potrivit (150°C) si se coace 50~70 min. sau pana ce o scobitoare infirpta in centru iese curata ;) Cand sunt gata se rastoarna pe un gratar si se lasa asa vreo 15 min. dupa care se intorc cu partea coapta in sus.
Comentarii:
Excelent!