Bacon-ul are o traditie indelungata. Chinezii foloseau carnea de pe burta porcului si o mancau afumata si sarata. Acest lucru se intampla in 1500 i.H. Grecii si romanii au continuat traditia, bucurandu-se de carnea de porc sarata.
Baconul este carne cu grasime afumata, obtinuta din burta porcului. Insa mai multe populatii ale lumii il obtin din parti diferite. De exemplu, Marea Britanie din umeri si canadienii de pe spate. In 2009 Jamie Oliver pleda sub loganul “Save Our Bacon!” pentru carnea de porc britanica. El arata ca aceasta carne are o calitate superioara celei provenite din alte tari, pentru ca in Marea Britanie standardele de bunastare a animalelor sunt cele mai ridicate din lume.
Americanilor le place baconul atat de mult incat au inventat Ziua Internationala a Baconului, care se sarbatoreste in fiecare an in sambata dinaintea Zilei Muncii americane.
Baconul poate fi folosit in multe feluri de mancare: sandwich-uri, aperitive, gustari, feluri principale, sosuri etc.
Unul dintre cele mai cunoscute tipuri de sandwichuri este Croque Monsieur. Acesta se pregateste cu bacon, mustar de dijon, branza gruyere si o compozitie din lapte, oua si nucsoara.
Poti face un sos guacamole cu bacon, servit cu chipsuri. Pentru acest sos ai nevoie de avocado, rosii, coriandru, ceapa, ardei iute, suc de lamaie, sare si bacon.
Baconul poate fi folosit chiar si in retetele de popcorn. Daca iti plac floricelele aromate, pregateste o portie mare de popcorn cu bacon. Pe langa aceste doua ingrediente de baza mai ai nevoie de parmezan si branza cheddar.
Iata si o colectie de retete cu bacon!
Comentarii:
Cui ii lasa gura apa ar putea inghiti o umbrela!
Ce a ajuns saraca limba romana ,chiar nu ati gasit sa folositi un nume romanesc ,numai '''bacon'''!!!!!!!!!!!!!
Gura nu ne lasa apa ci saliva sau scuipat, vezi ca ne dai indicatii gresite!