Supa crema de cartofi cu bacon

Ingrediente
6
Rețete inrudite
-
Supa crema de napi, cartofi si bacon
-
Supă cremă de spanac-petitchef
-
Supă cremă de dovleac
-
Supa crema de dovleac placintar
Preparare
Preparare20 min
Gătire1 oră
- Intr-o oala se pun la fiert legumele curatate de coaja si taiate in bucati. Cand sunt aproape fierte se adauga sare si piper, dupa gust.
Cand legumele sunt fierte se separa de apa in care au fiert si se paseaza. Eu n/am pasat telina si albitura, nu-mi place gustul lor in exces. Dupa ce au fost pasate bine, ca un piure fin, se adauga treptat apa in care au fiert legumele, pana se obtine consistenta dorita a supei-crema. Atunci cand supa se va raci, va deveni semnificativ mai groasa, asa ca nu va zgarciti cu seama.
Baconul se taie felii subtiri si se prajeste. Se pune intr-o tigaie fara adaos de ulei, se va praji in grasimea care se va topi din el.
Tigaia cu baconul rumenit se rastoarna peste supa, cu tot cu grasimea rezultata. Supa devine astfel absolut delicioasa, desi nu chiar dietetica. Eu am pastrat cateva fasii de bacon cu care am decorat farfuriile cu supa, impreuna cu cateva crutoane si ceapa verde taiata marunt.
Pofta buna!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
N
Nelut,
27/01/2019
Se poate condimenta cu putin(a) rozmarin,sau nucsoara ,sau curcuma , dupa gust .Incercati ,altfel nu stiti ce pierdeti .