Supa crema de cartofi cu bacon

Ingrediente
6
Preparare
Preparare20 min
Gătire1 oră
- Intr-o oala se pun la fiert legumele curatate de coaja si taiate in bucati. Cand sunt aproape fierte se adauga sare si piper, dupa gust.
Cand legumele sunt fierte se separa de apa in care au fiert si se paseaza. Eu n/am pasat telina si albitura, nu-mi place gustul lor in exces. Dupa ce au fost pasate bine, ca un piure fin, se adauga treptat apa in care au fiert legumele, pana se obtine consistenta dorita a supei-crema. Atunci cand supa se va raci, va deveni semnificativ mai groasa, asa ca nu va zgarciti cu seama.
Baconul se taie felii subtiri si se prajeste. Se pune intr-o tigaie fara adaos de ulei, se va praji in grasimea care se va topi din el.
Tigaia cu baconul rumenit se rastoarna peste supa, cu tot cu grasimea rezultata. Supa devine astfel absolut delicioasa, desi nu chiar dietetica. Eu am pastrat cateva fasii de bacon cu care am decorat farfuriile cu supa, impreuna cu cateva crutoane si ceapa verde taiata marunt.
Pofta buna!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Delicioasa !!! :)
am gătit această rețetă
Diana Lucia
Este exact cea ce mi-am propus sa gatesc maine.
N
Nelut
Se poate condimenta cu putin(a) rozmarin,sau nucsoara ,sau curcuma , dupa gust .Incercati ,altfel nu stiti ce pierdeti .
anonymous
Ce-i aia albitura?
anonymous
F.gustoasa
anonymous
Foarte gustoasa !
anonymous
DEOSEBITA FOARTE BUNA
anonymous
Excelent
anonymous
E foarte buna
anonymous
Foarte buna, imi place culoarea si gustul de la bacon.