Quiche Lorraine sta intre clasici. Este, poate, cea mai cunoscuta tarta frantuzeasca care…s-a nascut in Germania in regatul medieval Lothringen, pe care francezii l-au numit mai tarziu Lorraine.
Se incepe cu baconul care se taie cubulete si se pune intr-o tigaie incinsa unde se lasa sa se perajeasca in grasimea proprie. Dupa ce s-a prajit si devinde crocant, se scoate pe un servet de hartie absorbant si in grasimea ramasa se caleste usor si ceapa taiata marunt.
Cand este gata si ceapa, se scoate din tigaie si se pune peste baconul crocant.
Trecem la aluat si…amestecam faina cu 1 ou, 2-3 linguri apa rece si 125 g unt de la frigider. Inainte de a fi pus in amestec, untul se taie in aschii subtiri cu ajutorul unui cutit. Ok, se amesteca toate ingredientele si se framanta usor aluatul obtinut. Prin usor a se intelege 2-3 minute.
E intinde aluatul intr-o tava de tarta si se da la rece pentru cel putin 1 ora. Indicat este sa faceti aluatul de cu seara si restul de quiche sa-l prestati de dimineata.
Dupa ce aluatul a stat la rece se baga 10 minute la copt in cuptorul incins si apoi se scoate de la cuptor si i se adauga ingredientele pentru umplutura. la inceput se pune baconul prajit si amestecat cu ceapa calita, apoi crema ce se obtine din amestecarea celor 4 oua ramase cu smantana, sarea, piperul si un praf de nucsoara.
Deasupra se rade cascavalul si se pot adauga si cateva masline. Toata minunea asta se da 30 minute la cuptor la temperatura de 180 grade. Dupa jumatate de ora se scoate de la cuptor si se face repede sa dispara din fata ochilor si a nasului pana cand se raceste. Se serveste ca atare dar merge de minune cu o salata de rosii.
Comentarii (43):
Delicioasă
Este foarte buna.
Am facut-o fara bacon, mai de post si a iesit foarte gustoasa !
Supert tarta !!!!
Super tare !
Delicioasa
Ce comentariu de kkt!!!
Arata super ,sigur ca este la fel de apetisanta,multumesc,va doresc sa aveti bafta incontinuare.
Cred ca e foarte gustoasa. o sa o incerc maine chiar.
EXCELENTA