Cartofii, rosia si dovlecelul se taie rondele. Cartofii si dovleceii se calesc in ulei si se scoate deoparte. Cartofii un pic mai mult, pana cand sunt semi-facuti. Sau poti sa fierbi cartofii, daca vrei o varianta mai light a retetei.
Pe o felie de carpaccio de manzat se pune o felie de cartof, una de dovlecel, una de rosie, una de dovlecel si inca una de cartof.
Se acopera cu o rondela de carpaccio, dupa care se inveleste intr-o fasie mare de bacon. Se prinde pe diagonala cu o scobitoare si se pune in tava.
Se procedeaza la fel si pentru 3 portii. Se pune in tava uleiul in care ai calit legumele si apa din plin, pana aproape de marginea preparatului.Daca mai e nevoie mai pune si ulei, dar nu foarte mult. Optional poti sa mai storci si o lamaie deasupra; ii da un gust acrisor foarte bun.Daca ti-au mai ramas legume, adauga-le si pe ele in tava. Condimenteaza din plin. folosit: oregano, busuioc, menta, sare, piper si un catel de usturoi taiat rondele.
Se baga la cuptor la foc mediu si se lasa pana cand capata o crusta foarte apetisanta! La mine a durat ceva cam mult, in jur de o ora, dar facut la foc mediu spre mic. Mi-era frica sa nu usuc de tot felia de bacon inainte sa se faca legumele, cartofii in special.
Comentarii:
Voi traduceti cu google?...o gramada de greseli de text .Cautati retete originale romanesti nu faceti doar copy-past
Arata minunat.
Foarte foarte bun :D
Ce spectaculos !