Legume invelite in carpaccio de manzat si bacon

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
30 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare20 min
Gătire10 min
  • Cartofii, rosia si dovlecelul se taie rondele. Cartofii si dovleceii se calesc in ulei si se scoate deoparte. Cartofii un pic mai mult, pana cand sunt semi-facuti. Sau poti sa fierbi cartofii, daca vrei o varianta mai light a retetei.
  • Pe o felie de carpaccio de manzat se pune o felie de cartof, una de dovlecel, una de rosie, una de dovlecel si inca una de cartof.
  • Se acopera cu o rondela de carpaccio, dupa care se inveleste intr-o fasie mare de bacon.
    Se prinde pe diagonala cu o scobitoare si se pune in tava.
  • Se procedeaza la fel si pentru 3 portii. Se pune in tava uleiul in care ai calit legumele si apa din plin, pana aproape de marginea preparatului.Daca mai e nevoie mai pune si ulei, dar nu foarte mult. Optional poti sa mai storci si o lamaie deasupra; ii da un gust acrisor foarte bun.Daca ti-au mai ramas legume, adauga-le si pe ele in tava. Condimenteaza din plin. folosit: oregano, busuioc, menta, sare, piper si un catel de usturoi taiat rondele.
  • Se baga la cuptor la foc mediu si se lasa pana cand capata o crusta foarte apetisanta! La mine a durat ceva cam mult, in jur de o ora, dar facut la foc mediu spre mic. Mi-era frica sa nu usuc de tot felia de bacon inainte sa se faca legumele, cartofii in special.
Pofticioasa SefaPofticioasa Sefa

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

adrian

Voi traduceti cu google?...o gramada de greseli de text .Cautati retete originale romanesti nu faceti doar copy-past

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Arata minunat.

abuz

anonymous

Foarte foarte bun :D

abuz
nina46

nina46

Ce spectaculos !

abuz