Taiati conopida in buchetele si spalati-o in apa rece. Puneti-o intr-o oala pe foc cu sare si lasati-o sa fiarba 10 minute. Intre timp fierbeti pastele fusilli conform instructiunilor de pe ambalaj.
Puneti buchetelele de conopida fierte intr-o tava de cuptor (puteti taia buchetelele de conopida in doua sau trei bucati daca sunt prea mari). Dupa ce pastele s-au fiert puneti-le in tava cu conopida si distribuiti uniform ambele ingrediente.
Taiati sunca de Praga sau bacon-ul in cubulete. Incalziti cuptorul la 180 grade.
Preparati sosul alb:
Puneti untul sa se topeasca intr-o tigaie mai adanca la foc mic. Cand s-a topit adaugati faina si amestecati continuu cu un tel sau o lingura de lemn pana cand cele 2 ingrediente s-au omogenizat; turnati laptele treptat si lasati compozitia sa fiarba la foc mic; dupa ce l-ati pus pe tot adaugati sarea, piperul, nucsoara. Adaugati jumatate din cantitatea de branza cheddar rasa si amestecati bine pana cand aceasta s-a topit. Luati sosul de pe foc.
Aranjati cubuletele de sunca de Praga sau bacon-ul deasupra pastelor si a conopidei din tava. Adaugati sosul alb distribuindu-l uniform pe suprafata tavii. Deasupra presarati cealalta jumatate din branza cheddar rasa. Dati tava in cuptorul incins 30 minute sau pana cand s-a rumenit usor.
Foarte buna , destul de economica...si usoara !! bravooo !!!! felicitari !!! eu ador mancarurile facute la cuptor ; sunt gustoase si mult mai sanatoase decat cele prajite .
Comentarii (14):
F.gustoasa
Buonisimo
Arata super !!
Cautam de mult o reteta gustoasa cu conopida!In sfarsit am gasit-o! Delicioasa!
Excelent
Cred ca-i super buna
Supeeeerrrr!!!!!!
Gustos!!!
Buna!!!!
Foarte buna , destul de economica...si usoara !! bravooo !!!! felicitari !!! eu ador mancarurile facute la cuptor ; sunt gustoase si mult mai sanatoase decat cele prajite .