Dovleceii curatati de coaja ii razuim si ii lasam cu sare 10 - 15 minute, ca sa elimine din apa. Intre timp bateom ouale, le amestecam cu branza telemea data pe razatoare, branza dulce si untul.
Stoarcem in mana dovleceii si ii adaugam peste amestecul de branza si ou. Adaugam grisul, in functie de cat e de lichida compozitia, se poate adauga ceva mai mult sau mai putin pentru ca amestecul sa fie cam de consistenta unui iaurt.
Incorporam si mararul tocat, nucosara si sare daca mai e nevoie, in functie de cat de sarata este branza telemea.Tava se unge cu unt sau ulei si se tapeteaza cu gris.
Tava nu trebuie sa fie prea mica, pentru ca budinca sa fie cam de 1-2 degete. Se da la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 40 minute, pana se rumeneste frumos. Se poate servi calda sau rece, merge foarte bine la micul dejun, langa o salata de rosii. 100 grame au aproximativ 150 calorii.
Cantitatea de branză la 4 dovlecei (desigur depinde si de mărimea dovlecelului) nu este mult. Mărarul în combinaţie cu brânza este extraordinar de gustos, iar în legătură cu nucşoara fiecare cu gustul lui. Nu se judecă plăcerea unui anumit gust, iar omul în orice caz nu. Felittări, oricine aţi fi şi unde aţi fi. Este o reţetă foarte bună!
Branza este foarte multa, parca e placinta cu barnza. Grisul nu leaga compozitia, la budinca de dovlecei se pune faina, dovleceii nu stiu de ce se curata de coaja, iar pusi cu sare si lasati in exces 15-20 de minute, lasa la zeama de te plictisesti. De ce aiureala asta? . Nucsoara ii lipseste, ce sa zic... se potriveste cu mararul ca nuca in perete. Reteta e la pamant. Probabil n-ai gatit in viata ta, de scoti asemenea calamitati.
Comentarii (15):
Super buna si usor de facut.
Este extraordinar de buna pentru persoane care tin regim
Amgatut-o puțin altfel cu cașcaval, deci nu prea era de regim. Dar era f.buna Am să încerc și pe această. Mulțumesc!
Cantitatea de branză la 4 dovlecei (desigur depinde si de mărimea dovlecelului) nu este mult. Mărarul în combinaţie cu brânza este extraordinar de gustos, iar în legătură cu nucşoara fiecare cu gustul lui. Nu se judecă plăcerea unui anumit gust, iar omul în orice caz nu. Felittări, oricine aţi fi şi unde aţi fi. Este o reţetă foarte bună!
Foarte buna
Branza este foarte multa, parca e placinta cu barnza. Grisul nu leaga compozitia, la budinca de dovlecei se pune faina, dovleceii nu stiu de ce se curata de coaja, iar pusi cu sare si lasati in exces 15-20 de minute, lasa la zeama de te plictisesti. De ce aiureala asta? . Nucsoara ii lipseste, ce sa zic... se potriveste cu mararul ca nuca in perete. Reteta e la pamant. Probabil n-ai gatit in viata ta, de scoti asemenea calamitati.
Super
Suuuuuuuuuuuuper
Este buna
Delicioasa!