Budinca de dovlecei

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
40 min

Ingrediente

4

Se adauga apoi, pe rand, smantana:

sunca, taiata cubulete:

branza rasa:

ceapa verde, taiata inele:

si mararul tocat marunt:

Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min
  • Dovleceii se spala, se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare. Se lasa sa fiarba cateva clocote, doar cat sa se inmoaie putin. Se scurg si cand s-au racit putin se dau pe razatoarea mare.
  • Se bat ouale si se adauga compozitiei:
    Se sareaza, pipereaza si se rastoarna intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet. Eu a pus totul in forma mea patrata de copt, doar tapetata cu hartie pergament.a iesit foarte bine si asa.
  • Se bat ouale si se adauga compozitiei:
    Se sareaza, pipereaza si se rastoarna intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet. A pus totul in forma mea patrata de copt, doar tapetata cu hartie pergament.a iesit foarte bine si asa.
  • Se coace in cuptorul incins, la foc potrivit (180 grade), 25-30 de minute:
    Se lasa putin sa se raceasca si i se desprind marginile detasabile daca nu, o feliati direct in vasul de jena sau ce folositi.
  • Se taie in bucati de 4-5 cm. si se serveste alaturi de rosii .
Laura SavaLaura Sava

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

02/09/2013

Super buna!!!

(0) (0) abuz
20/08/2013

F. simplu de facut,f.estetic si sper f. buna la gust (nu am mincat-o inca!

(0) (0) abuz
19/07/2013

Excelenta

(0) (0) abuz
17/07/2013

Sunt sigura ca e excelenta!

(0) (0) abuz
05/06/2013

Am pus-o la cuptor,sper sa iasa ca la doamna in fotografie :)multumesc !

(0) (0) abuz
02/05/2012

Excelenta reteta am sa o incerc si eu

(0) (0) abuz
05/09/2011

Ok

(0) (0) abuz