Mini plăcinte pufoase cu spanac și brânză de capră

votează acum
Antreuri
4 porții
Foarte ușor
35 min

Suntem cu toții de acord că toată lumea de aici este un fan al mini plăcintelor ;-) Cu această rețetă de mini plăcinte pufoase cu spanac și brânză de capră, veți avea cu siguranță succes ca aperitiv sau ca antreu, pur și simplu însoțite de o salată. Fie că este vorba de sezonul festiv sau de orice alt eveniment, ne place să oferim oaspeților noștri produse de patiserie, iar acestea vor avea bonusul suplimentar de a face întreaga familie să mănânce spanac;-)


Ingrediente

4

Pentru glazură :


Materiale

  • Tigaie
  • Tăvi pentru brioșe

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Quiche cu branza de capra si spanac


Preparare

Preparare10 min
Gătire25 min
  • Mini plăcinte pufoase cu spanac și brânză de capră - Preparare etapa 1Preîncălziți cuptorul la 180°C.

    Se spală și se scurge spanacul, apoi se călește în ulei de măsline, sare și piper timp de 5 minute la foc mediu.
  • Mini plăcinte pufoase cu spanac și brânză de capră - Preparare etapa 2Între timp, se amestecă brânza de capră, oul, smântâna, sarea și piperul.
  • Mini plăcinte pufoase cu spanac și brânză de capră - Preparare etapa 3Se amestecă bine.
  • Mini plăcinte pufoase cu spanac și brânză de capră - Preparare etapa 4Când spanacul s-a răcit, se toacă grosier cu un cuțit.
  • Mini plăcinte pufoase cu spanac și brânză de capră - Preparare etapa 5Se adaugă spanacul tocat la amestecul anterior.
  • Mini plăcinte pufoase cu spanac și brânză de capră - Preparare etapa 6Tăiați foitajul în 9 bucăți (cel mai bine este să aveți foitaj dreptunghiular, dar dacă, la fel ca noi, nu aveți, tăiați resturile de pe margini și reutilizați-le pentru a umple foitajul la final!)
  • Mini plăcinte pufoase cu spanac și brânză de capră - Preparare etapa 7Se așază pătratele de aluat în formele de brioșe unse.
  • Mini plăcinte pufoase cu spanac și brânză de capră - Preparare etapa 8Se toarnă amestecul de spanac și brânză de capră în fiecare formă.
  • Mini plăcinte pufoase cu spanac și brânză de capră - Preparare etapa 9Îndoiți marginile foii, sigilând cât mai mult posibil, apoi ungeți cu gălbenuș bătut (noi am adăugat semințe de susan pentru decor, dar acest lucru este opțional).

    Se coace în cuptor la 180°C timp de 25 de minute, la un cuptor cu ventilator.
  • Mini plăcinte pufoase cu spanac și brânză de capră - Preparare etapa 10Și acum mini plăcintele sunt gata! :-)

Observații

Pot folosi spanac congelat pentru această rețetă?
Da, puteți înlocui spanacul proaspăt cu spanac congelat. Doar asigurați-vă că îl scurgeți bine după gătire pentru a preveni absorbția unei cantități prea mari de apă în mâncare.

Ce pot folosi în loc de brânză de capră?
Bineînțeles că se poate! Puteți folosi ricotta, brânză proaspătă de tip Philadelphia sau chiar brânză de oaie pentru a varia aromele.

Cum pot preveni înmuierea foii de patiserie?
Pentru a preveni înmuierea foii de patiserie, asigurați-vă că spanacul este bine scurs înainte de a-l amesteca cu brânza.

Cum ar trebui să păstrez aceste mini-pateuri pufoase?
Păstrați-le într-un recipient etanș în frigider timp de 2-3 zile. Pentru a le reîncălzi, puneți-le în cuptor pentru a le face din nou crocante.

Pot fi pregătite în avans?
Da, se pot prepara cu o zi înainte și se pot păstra în frigider înainte de a le găti în aceeași zi. Dacă preferați, le puteți congela înainte de coacere și le puteți pune direct în cuptor congelate.



Echipamente de gătit

cuptor

Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+