De la praz, partea din centru, nici cea alba nici cea foarte verde, se taie in rondele. Se distiue in putin ulei de masline.
Apoi se adauga ardeiul si rosia taiate in feliute mici. Branza se mixeaza cu cele 2 oua. Se adauga si legumele distuite. Se sareaza si se pipereaza. Prosciuto se taie in feli sau se rupe cu mana. Se adauga peste compozitie, dar se pastreza cateva felii care se adauga la sfarsit.
Se intinde aluatul de placinta. Se taie patrate sau cercuri cu un diametru care sa imbrace forma de briose. Mi-au iesit 12 mini-quiche. Se topesc in gura, iar alaturi de un pahar de bere, nici nu observi cand se goleste platoul.
Distuie este un termen popular, l am auzit și eu de multe ori și am întrebat ce înseamnă. Distuie legumele.. adică sa le calești ușor in unt, ulei ...Am. Auzit prima data la o prietena din Banat. Nu cred ca este in DEX cuvântul dar se folosește. In ceea ce privește rețeta ... e varza!
Ce inseamna "distuie"? Am cautat cuvantul "a distui" in DEX si nu am gasit decat "a dinstui" care inseamna a pune capac la butoi. Vrei sa ajungi membru al Academiei Romane de inventezi cuvinte al caror inteles numai tu il stii iar noi trebuie sa-l ghicim? Asta odata. Apoi, eu stiu ca un quiche se face cu aluat de tarta nicidecum cu aluat de foitaj cumparat, si nu spui ce faci cu smantana care apare la ingrediente; eu personal stiu ce sa fac cu ea pentru ca eu am mai facut quiche la viata mea, dar sunt foarte multe persoane care nu au de unde sa stie si pe care le-ai bagat in ceata. Ai face bine sa rescrii reteta.
Comentarii (24):
Fff buna
Interesanta reteta,o sa o incerc
Distuie este un termen popular, l am auzit și eu de multe ori și am întrebat ce înseamnă. Distuie legumele.. adică sa le calești ușor in unt, ulei ...Am. Auzit prima data la o prietena din Banat. Nu cred ca este in DEX cuvântul dar se folosește. In ceea ce privește rețeta ... e varza!
Arata minunat
Imi face pofta !
Ce inseamna "distuie"? Am cautat cuvantul "a distui" in DEX si nu am gasit decat "a dinstui" care inseamna a pune capac la butoi. Vrei sa ajungi membru al Academiei Romane de inventezi cuvinte al caror inteles numai tu il stii iar noi trebuie sa-l ghicim? Asta odata. Apoi, eu stiu ca un quiche se face cu aluat de tarta nicidecum cu aluat de foitaj cumparat, si nu spui ce faci cu smantana care apare la ingrediente; eu personal stiu ce sa fac cu ea pentru ca eu am mai facut quiche la viata mea, dar sunt foarte multe persoane care nu au de unde sa stie si pe care le-ai bagat in ceata. Ai face bine sa rescrii reteta.
O idee grozava !!
Foarte bune.
Buna ideea!
Aspectoase,f.bune