Fierbem cartofii tot cu coaja, in apa clocotita cu sare. Costitele de porc se sareaza si se pipereaza foarte putin. Taiem rondele rosiile si radem cascavalul.
Costitele le prajim foarte putin in ulei, cate 3 minute pe fiecare parte, apoi turnam vinul si lasam sa dea intr-un clocot.
Tapetam un vas termorezistent cu felii de bacon.
Dupa ce au fiert cartofii, se curata de coaja si se taie rondele. Asezam cartofii taieti peste bacon, se sareaza si se pipereaza foarte putin si asezam bucatile de costita. Asezam deasupra felii de rosii si se sareaza foarte putin si ele, apoi turnam tot sosul in care a fiart carnea.
Se introduce in cuptorul incins cca 25-30 min. Dupa care se scoate vasul, se presara cu cascavalul ras si se mai introduce la cuptor pana ce se topeste cascavalul.
Se serveste cald cu patrunjelul verde tocat! Pofta buna!!
Comentarii:
Excelent!!!
Inca nu am facut dar suna delicios, osa fac cat de curand, multumesc pentru reteta...
Foarte gustos multumesc.
Citeste cu atentie ce am facut!!! Se aseaza peste cartofi!!!
Si cu costitele fierte ce-ai facut?
Super gustoasa
Foarte bun