Costita cu bacon, rosii si cascaval

Felul principal
4 porții
Ușor
55 min

Ingrediente

4

Pentru 4 persoane:

Preparare

Preparare15 min
Gătire40 min
  • Fierbem cartofii tot cu coaja, in apa clocotita cu sare. Costitele de porc se sareaza si se pipereaza foarte putin. Taiem rondele rosiile si radem cascavalul.
  • Costitele le prajim foarte putin in ulei, cate 3 minute pe fiecare parte, apoi turnam vinul si lasam sa dea intr-un clocot.
  • Tapetam un vas termorezistent cu felii de bacon.
  • Dupa ce au fiert cartofii, se curata de coaja si se taie rondele. Asezam cartofii taieti peste bacon, se sareaza si se pipereaza foarte putin si asezam bucatile de costita. Asezam deasupra felii de rosii si se sareaza foarte putin si ele, apoi turnam tot sosul in care a fiart carnea.
  • Se introduce in cuptorul incins cca 25-30 min. Dupa care se scoate vasul, se presara cu cascavalul ras si se mai introduce la cuptor pana ce se topeste cascavalul.
  • Se serveste cald cu patrunjelul verde tocat! Pofta buna!!
zilahi adelaZilahi adela

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Excelent!!!

abuz

pflorinvalentin

Inca nu am facut dar suna delicios, osa fac cat de curand, multumesc pentru reteta...

abuz

anonymous

Foarte gustos multumesc.

abuz
zilahi adela

zilahi adela

Citeste cu atentie ce am facut!!! Se aseaza peste cartofi!!!

abuz

anonymous

Si cu costitele fierte ce-ai facut?

abuz

anonymous

Super gustoasa

abuz

anonymous

Foarte bun

abuz