Costita afumata cu fasole boabe
Ingrediente
2
Rețete inrudite
Crochete de fasole alba
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Se curata fasolea, se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu apa clocotita. Separat se pune la fiert intr-o alta cratita cam 1 l de apa.Dupa 5-10 minute se varsa apa din fasole si se adauga cea din cealalta cratita.
- Se repeta acest procedeu cam de 3-4 ori (se schimba apa din fasole si se pune tot apa fierbinte).
Se curata ceapa, se toaca marunt, si se pune intr-o cratita peste uleiul incins. - Se lasa cateva minute (2-3) se adauga bucatile de costita afumata si se lasa la inabusit pe foc mic.
Intr-un litru de apa fierbinte, se dizolva cele 2 linguri de sos de rosii, o lingura de condimente, putin piper si, doar daca mai trebuie, sare. - Se scurge fasolea dupa ce a fiert si se toarna in cratita cu costita. Peste se adauga amestecul de mai sus.
- Se acopera si se lasa la fiert pana scade. Cand e gata se presara putin patrunjel verde (optional).
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: