Se curata fasolea, se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu apa clocotita. Separat se pune la fiert intr-o alta cratita cam 1 l de apa.Dupa 5-10 minute se varsa apa din fasole si se adauga cea din cealalta cratita.
Se repeta acest procedeu cam de 3-4 ori (se schimba apa din fasole si se pune tot apa fierbinte). Se curata ceapa, se toaca marunt, si se pune intr-o cratita peste uleiul incins.
Se lasa cateva minute (2-3) se adauga bucatile de costita afumata si se lasa la inabusit pe foc mic. Intr-un litru de apa fierbinte, se dizolva cele 2 linguri de sos de rosii, o lingura de condimente, putin piper si, doar daca mai trebuie, sare.
Se scurge fasolea dupa ce a fiert si se toarna in cratita cu costita. Peste se adauga amestecul de mai sus.
Se acopera si se lasa la fiert pana scade. Cand e gata se presara putin patrunjel verde (optional).
Comentarii:
Foarte buna
Delicioasa si usor de gatit!
Foarte buna,imi place
Buna reteta
Delicios daca e insotita de un 50 ml de tzuica :)
Simpla si foarte buna
Fasolea este frt buna