Articole Petitchef - pagina 9
Deserturi cu... Papaverum Somniferum (Mac)
Semintele de mac se folosesc de obicei in aluaturi de paine, prajituri, rulouri sau cozonaci. Deseori sunt presarate peste branzeturi, oua, placinte, in salate, sosuri, curry-uri, peste preparate din carne.
vezi mai multLaptele condensat
Folosit cu succes in compozitia multor retete de prajituri dar si ca baza pentru diferite deserturi, laptele condensat poate fi consumat si ca atare.
vezi mai mult5 beneficii ale consumului de Litchi
Denumite si cirese chinezesti, litchi sunt fructe exotice, cu gust dulce, folosit in salate de fructe, inghetate, salate cu branza si maioneza, dar si la garnituri pentru fripturi.
vezi mai multCateva cuvinte despre...mandarine
Mandarinele sunt cele mai dulci dintre citrice, dar furnizeaza doar 60-70 de calorii la 100 g fruct. Sunt ideale pentru iarna, perioada in care organismul are nevoie de mari cantitati de vitamina C.
vezi mai mult2016 - Anul International al Leguminoaselor
Lansat in noiembrie 2015 de catre Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura din cadrul Natiunilor Unite, sub sloganul "seminte nutritive pentru un viitor durabil", evenimentul urmareste sa aduca in atentia publicului beneficiile consumului de seminte si boabe uscate, buna utilizare a acestora in alimentatie, dar si stimularea productiei si comercializarii acestora.
vezi mai multCum sa bei corect de Revelion
Indiferent ca celebrezi Anul Nou sau oricare alta aniversare (petrecere), nu uita ca alcoolul nu e atractia, si n-ar trebui transformat in vedeta petrecerii.
vezi mai multPiftia - la mare rang pe masa de Craciun
Romanii sunt mari consumatori de carne de porc iar un meniu traditional de Craciun se bazeaza pe preparate de casa, din carne de porc.
vezi mai multPetitchef va ajuta cu retete de torturi festive
Crăciunul reprezintă pentru români un moment încărcat de semnificații religioase dar și un prilej de bucurie, atunci când are loc reunirea familiei familiei în jurul mesei incărcate cu bucate alese.
vezi mai multTurta dulce - Simbolul Sarbatorilor de Iarna
Incepand cu anii 1800, turta dulce a devenit „prajitura Craciunului“ in multe tari, probabil datorita accesului mult mai facil al populatiei la faina si zahar.
vezi mai multPanettone sau cozonacul italian
In Italia, sarbatorile de iarna sunt considerate triste fara Panettone.
vezi mai multTurrón – desertul traditional spaniol de Craciun
Este un desert traditional de Craciun, pe baza de miere, albus de ou si migdale.
vezi mai multChriststollen sau cozonacul german
Weinachtsstollen sau Christstollen este un fel de chec aromat din aluat nisipos, pudrat cu zahar si bogat in stafide, migdale, coaja de portocale, nuci, fructe confiate si, uneori, martipan.
vezi mai mult„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta
O prajitura in forma de bustean, imbracat in crema de ciocolata, ce reprezinta un desert traditional de Craciun popular in Franta, Belgia si Quebec (Canada), dar si in alte teritorii de limba franceza este La bûche de Noël sau Buturuga de Craciun.
vezi mai multIdei de Aperitive si Salate pentru masa de Craciun
Indiferent ce aperitive alegeti pentru inceput nu uitati ca o masa festiva, cum este cea de Craciun trebuie sa fie frumoasa, vesela şi copioasa. Iar ca să fiti gazde perfecte, venim in intampinarea dvs. cu cateva idei de Aperitive si Salate care s-ar putea sa va tenteze sa le aveti pe masa de Sarbatori.
vezi mai multGruyère – semnatura elvetiana in lumea branzeturilor
Apreciata datorita gustului si a numeroaselor feluri in care poate fi utilizata in bucatarie, branza Gruyère este una dintre cele mai renumite branzeturi elvetiene care face celebru numele orasului din care provine.
vezi mai multFajitas – un festin culinar
Despre Fajitas nu sunt multe de spus, ci doar ca este o mancare specifica Mexicului. Un preparat traditional gustos si sanatos, iar secretul consta in prepararea corecta a tuturor ingredientelor care, odata combinate, ofera un gust deosebit acestui preparat.
vezi mai multMananci homar daca esti miliardar: )
Homarii sunt crustaceele cele mai cautate de gurmanzii din intreaga lume. Datorita carnii albe, ferme si fine, cu gust dulce si deosebit, preparatele cu homari sunt scumpe si rafinate.
vezi mai multBranza Burduf - mandria stanelor de munte
Branza branza de burduf reprezinta sortimentul cel mai vechi de branza specific plaiurilor mioritice, a carei preparare este o adevarata maiestrie, facand parte din viata de stana.
vezi mai multChowder – altfel de supa
Chowder suna ciudat, dar nu este decat o altfel de supa, foarte bogata, densa si continand obligatoriu lapte sau smantana.
vezi mai multLasagna - fel de mancare preparat in toata lumea
Pregatita acasa pentru o masa in familie sau servita la o cina romantica intr-un restaurant, lasagna este unul dintre felurile de mancare care s-a internationalizat extrem de repede.
vezi mai multEn papillote, al Cartoccio sau In pergament
Folosirea pergamentului este o tehnica clasica de gatit, care impiedica uscarea carnii si faciliteaza aromarea ei in profunzime. Cateva linguri de lichid sunt de ajuns pentru ca mancarea sa se faca la abur si sa ramana suculenta.
vezi mai multNucsoara - condiment comoara
Datorita aromei delicate insotita de un gust usor picant, ca urmare a amestecului de uleiuri esentiale care aduc a portocala, lamaie si camfor, nucsoara este un condiment rafinat, care se preteaza atat in preparatele sarate cat si dulci.
vezi mai multSpice Parisienne - condiment sofisticat si savuros
Spice Parisiene este un condiment deosebit, ce va aduce bucataria pariziana in casa dumneavoastra.
vezi mai multRas el hanout - buchet de arome orientale
Bucataria marocana a dat lumii acest amestec de condimente care a devenit celebru prin bogatia ingredientelor si a aromelor.
vezi mai mult