Articole Petitchef - pagina 3

627 rezultate
“Saucisse de Morteau” - Carnatul de Morteau

“Saucisse de Morteau” - Carnatul de Morteau

Un preferat al renumitului bucatar francez Raymond Blanc care a crescut in regiunea Comte, Saucisse de Morteau, cunoscut sub numele de Belle de Morteau, este un carnat afumat traditional din regiunea Morteau de Franta.

vezi mai mult
Cateva cuvinte despre… Comté

Cateva cuvinte despre… Comté

Considerata pe drept cuvant regina branzeturilor, Comté este probabil cea mai bine vanduta branza din lume.

vezi mai mult
Mangold sau sfecla elvetiana

Mangold sau sfecla elvetiana

Ruda cu sfecla, mangoldul are frunzele mai mari, zemoase si cu o valoare nutritiva mai importanta decat radacina, care nu este comestibila.

vezi mai mult
Tamale – preparat al traditiei culinare mexicane

Tamale – preparat al traditiei culinare mexicane

Termenul de Tamale vine din stravechiul dialect Nahuatl si se refera la un preparat cu diverse umpluturi (in special carnuri taiate marunt si legume, alaturi de ardei chili rosii sau verzi), acoperit cu coca si invelit in panuse moi de porumb.

vezi mai mult
10 motive sa consumati rodie

10 motive sa consumati rodie

Cu bobite mici si rosii, parfumate, dulci sau acrisoare, cu gust inconfundabil, bogata in vitamine si minerale si saraca in calorii (83 Kcal per 100 gr) rodia este considerata fructul zeitelor si a fost mereu socotita un simbol al sanatatii, fertilitatii si vietii vesnice.

vezi mai mult
Cateva cuvinte despre… Mortadella

Cateva cuvinte despre… Mortadella

Mortadella este cel mai mare carnat din lume sau altfel spus un salam gatit. Este produs in Bolognia, Italia, din carne de porc tocata fin, bucati mari de grasime tare provenita de la gatul porcului si mirodenii.

vezi mai mult
Idei dulci de... Valentine's Day

Idei dulci de... Valentine's Day

Ciocolata, petale de trandafiri, declaratii de iubire, o petrecere cu fast sau cum ar spune fetele, o zi perfecta!

vezi mai mult
12 retete de... Waffe

12 retete de... Waffe

Waffele ideale sunt aurii la exterior, cu o usoara crusta crocanta si cu o textura aerisita la interior. In timp ce pregatirea aluatului nu necesita mixer sau echipament special, pentru coacerea lor sub binecunoscuta forma fagure de miere, veti avea nevoie de o forma speciala sau de un aparat de facut waffe.

vezi mai mult
Cele mai servite cocktailuri de Ziua Indragostitilor

Cele mai servite cocktailuri de Ziua Indragostitilor

Astazi iubirea este sarbatorita in fiecare zi. Poti gasi orice motiv doresti sa-ti impartasesti iubirea fata de celalalt, dar cand vine vorba de Ziua Indragostitilor, exista foarte multe modalitati de a o petrece. Prin urmare nici noi nu puteam rata acest prilej, de a va da cateva sugestii de cocktailuri.

vezi mai mult
Raclette – de la razuire la topire

Raclette – de la razuire la topire

Originara din cantonul Valais din Elvetia, Raclette, este o branza din lapte de vaca, nepasteurizata, care isi trage numele, de la verbul "racler"- "a razui".

vezi mai mult
Retete cu carne de pui gata in 30 minute

Retete cu carne de pui gata in 30 minute

Plictisit, obosit…nu te panica… am pregatit pentru tine o selectie de retete rapide, perfecte atunci cand esti in criza de timp.

vezi mai mult
Emmentaler sau branza elvetiana

Emmentaler sau branza elvetiana

Adesea ati vazut in desenele animate cum soriceii sunt ispititi de mirosul si textura unei bucati de branza cu orificii de mari dimensiuni, si daca va intrebati cum se numeste, va spunem noi, Emmentaler.

vezi mai mult
Camembert - simbol gastronomic francez

Camembert - simbol gastronomic francez

Camembert este, fara indoiala, una dintre cele mai cunoscute branzeturi frantuzesti. Este considerat un simbol al patrimoniului gastronomic francez alaturi de bagheta de paine.

vezi mai mult
Ceaiul de tei - un aliat traditional al sanatatii

Ceaiul de tei - un aliat traditional al sanatatii

Cu o aroma inconfundabila, dulce si foarte parfumata, ceaiu de tei este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai apreciati aliati ai sanatatii. Florile de tei sunt un excelent medicament natural, iar daca se prepara corect, ceaiul este un remediu pentru mai multe afectiuni.

vezi mai mult
4 sosuri chinezesti

4 sosuri chinezesti

Condimentele si sosurile chinezesti sunt necesare prepararea diverselor feluri de mancare chineasca, pentru a crea arome speciale, atunci cand sunt utilizate, fie individual sau in amestec, doar pentru a completa retetele, conferind cele mai subtile arome, o profunzime si o senzatie unica. Un...

vezi mai mult
Chefirul – probioticul natural

Chefirul – probioticul natural

Chefirul sau kefir este o bautura lactat acida ce se obtine din granule de chefir care fermenteaza lactoza din lapte (zaharul din lapte) cu formare de acid lactic, dioxid de carbon si alcool. Acesta bautura minunata se obtine prin dubla fermentare in prima faza fermentare lactica, iar apoi la...

vezi mai mult
9 retete de... sushi

9 retete de... sushi

Sushi este un preparat compus dintr-un orez usor dulce, lipicios, realizat dintr-o combinatie de otet si orez dulce (racit la temperatura camerei inainte de a fi folosit), infasurat cu alge marine, denumite nori, sau ingredientele pot fi plasate in centrul orezului care este infasurat apoi in...

vezi mai mult
10 motive sa consumam seminte de dovleac

10 motive sa consumam seminte de dovleac

Bogate in calciu, magneziu, mangan, fosfor, zinc, fier sau vitamina B, semintele de dovleac au un continut caloric usor mai mare dar si proprietati mai putin cunoscute.

vezi mai mult
Gomasio – condimentul remineralizant

Gomasio – condimentul remineralizant

Gomasio sau Gomashio este un condiment traditional in bucataria japoneza, dar si principalul ingredient in dieta macrobiotica. Desi este preparat din susan integral si sare (ingrediente simple), este mai mult decat un simplu condiment, furnizand o multime de minerale esentiale pentru sanatate, inclusiv pentru buna functionare a tiroidei.

vezi mai mult
“Orange wine”/Vinul portocaliu – al 4 lea vin

“Orange wine”/Vinul portocaliu – al 4 lea vin

Alb, rosu, rose nu mai sunt cele 3 tipuri de vinuri cunoscute. „Al patrulea vin”, vinul portocaliu si-a castigat numele datorita culorii, si nu contine citrice. Se bucura de o popularitate in crestere si a fost votat bautura anului 2017.

vezi mai mult
Bouillabaisse – de la mancarea pescarilor, la supa cu renume international

Bouillabaisse – de la mancarea pescarilor, la supa cu renume international

Bucataria provensala este renumita datorita “bouillabaisse”, o supa-tocana din pesti de stanca care se mananca cu crutoane de paine frecate cu usturoi si cu un sos de culoare galben-roscata numit rouille. Sosul este intins pe paine, care se serveste pe post de garnitura la supa. Sosul poate fi...

vezi mai mult
Vinul rosu si ale sale beneficii

Vinul rosu si ale sale beneficii

Vinul rosu este una dintre cele mai vechi bauturi alcoolice dar si una dintre cele mai studiate. Cercetarile au aratat ca vinul rosu este o sursa deosebit de bogata de antioxidanti, flavonoide si compusi fenolici. S-a demonstrat ca vinul rosu creste speranta de viata, protejeaza impotriva a...

vezi mai mult
Tabasco – sosul de chili brevetat

Tabasco – sosul de chili brevetat

Tabasco este un sos preparat din ardei iute, otet, sare, zahar si arome. Ardeiul din care se face acest sos apartine speciei de plante Capsicum frutescens din genul Capsicum.

vezi mai mult
Cardamomul - cea mai veche mirodenie din lume

Cardamomul - cea mai veche mirodenie din lume

Originar din padurile vestice ale Indiei, unde creste in salbaticie, cardamomul este unul dintre cele mai vechi condimente din lume. Astazi aria lui s-a extins fiind intalnit si in: Sri Lanka, Guatemala, China si Tanzania. Planta tropicala, creste pe pamantul junglei, este de dimensiuni mici si...

vezi mai mult