Articole Petitchef - pagina 7
Harissa - Condimentul national al Tunisiei
Facuta din ardei iuti si asortata cu alte mirodenii si plante aromatice, harissa, aceasta pasta aromata, picanta si parfumata este utilizata pe scara larga in bucatariile din Africa de Nord si din Orientul Mijlociu. Harissa este uneori descrisa ca fiind "condimentul principal din Tunisia" sau...
vezi mai mult10 curiozitati despre Hot Dog
Originar din Frankfurt, Germania, hot dog-ul era la inceput (1484) un carnat de porc servit cu paine. Denumirea de hot-dog are si ea o poveste interesanta. Imigrantii germani au adus cu ei o noua rasa de caine numita “teckel”. In anul 1871, un macelar de origine germane pe nume Charles...
vezi mai multQuesadilla - preparat culinar mexican cu nume spaniol
Numita de spanioli, Quesadilla este un preparat culinat care scoate in evidenta 2 ingrediente importante, tortilla si branza.
vezi mai multArancini sau mingiute de orez prajit
Arancini sunt sfere din orez (cu diametrul de 8-10 cm) umplute de obicei cu un ragu din carne de porc, boabe de mazare si mozzarella, tavalite apoi prin ou si pesmet si prajite in baie de ulei.
vezi mai multJulienne – Tehnica de taiere in betisoare
Julienne nu schimba gustul unui fel de mancare, dar un preparat culinar care arata bine va fi mai atragator decat unul gatit intr-o maniera neglijenta.
vezi mai multAl dente - textura perfecta pentru pastele fierte
Termen imprumutat din bucataria italiana si se refera la modul in in care sunt fierte pastele, astfel incat sa nu fie nici prea tari, dar nici foarte moi.
vezi mai multMojito - blend-ul perfect!
Preparat din 6 ingrediente, rom alb, sirop din trestie de zahar, lamaie verde, apa minerala, gheata si menta, Mojito este unul dintre cele mai gustate cocktailuri din lume.
vezi mai multOua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiert
Ouale scotiene se pregatesc rapid si sunt ideale la cina, servite alaturi de o portie de salata verde sau o garnitura de legume.
vezi mai multSosul cu smantana
Sosul cu smantana este un preparat de baza in bucatarie si poate acompania diverse fripturi, cum ar fi cele de pui sau curcan sau se poate folosi pentru retetele de paste.
vezi mai multCafeaua de cicoare
Inlocuitor excelent al uneia dintre cele mai consumate bauturi din lume, bautura pregatita din amestecul de cicoare are rolul de a alunga oboseala fizica si nervoasa. Consumata inainte de masa, previne indigestia si balonarea.
vezi mai mult6 legume cu rol detoxifiant
Daca ati mancat ca un rege si ati baut ca un peste este timpul sa va intoarceti pe drumul cel bun.
vezi mai multCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste
Miel si carne de oaie putem manca in orice zi si in orice anotimp, insa ciorba de miel doar la masa de Paste are gust unic si deosebit.
vezi mai multCum sa alegi corect cerealele pentru micul dejun
Alegerea unui mic dejun sanatos bazat pe cereale nu este o sarcina simpla. Sortimentele in care acestea sunt comercializate sunt variate, exista in diferite combinatii si amestecuri.
vezi mai multMere in caramel – amintiri dulci ale copilariei
Fiecare dintre noi avem “amintiri din copilarie” chiar si atunci cand vorbim de dulciuri, iar “merele in caramel” se numara printre ele. Ma refer aici la amintirile mele si ale tale, doar daca ai peste 33 de ani si cunosti acadeaua uriasa, formata dintr-un mar invelit in caramel facut din zahar, apa si colorant alimentar rosu.
vezi mai multAsocierea alimentelor cu vin- cateva reguli simple
Desi nu exista reguli grele sau usoare cu privire la asocierea alimentelor cu vin, pentru ca in cele din urma este o chestiune de gust personal, exista reguli de baza pe care cunoscatorii de vin si expertii culinari ne recomanda sa le luam in considerare pentru a face alegeri bune.
vezi mai multStroganoff – Opera de arta culinara
Reteta Stroganoff este mai mult decat o mancare traditionala ruseasca, este o creatie culinara, inventata de un bucatar de la curtea contelui Alexandr Grigorévici Stroganov pentru mesele deschise ce se organizau la palat.
vezi mai multRetete cu…piept de pui
Fie ca vorbim despre o salata sau de ce nu, despre o friptura delicioasa, pieptul de pui poate fi ingredientul simplu, dar care poate innobila preparatul culinar.
vezi mai multCateva cuvinte despre…liezon
Adaugat in supe creme, sosuri sau ciorbe cu scopul de a „lega” si de a-i da o consistenta cremoasa, liezonul este un amestec format din smantana, galbenus de ou si uneori faina sau amidon.
vezi mai multWok-ul - tigaia minune
Facuta din otel, fonta, aluminiu cu strat antiadeziv, ceramica ori inox, wokul este o tigaie de provenienta asiatica nascuta din dorinta de a crea mancaruri mai sanatoase, utilizand o cantitate mica de grasime si necesitand un timp redus de gatire.
vezi mai multOliviera - accesoriu nelipsit din orice restaurant, pizzerie
Oliviera este solutia perfecta pentru a aduce la masa cele mai folosite condimente: sare, piper, otet, ulei. Cu un design elegant si practic, oliviera este setul de accesorii potrivit oricarei mese, fie ca este cea de la restaurant, pizzerie sau propria bucatarie.
vezi mai multCateva cuvinte despre …Tilsit
Tilsit sau Tilsiter este un sortiment de branza de masa, de consistenta semitare, cu aroma puternica, supusa unei maturari interioare si exterioare.
vezi mai multSofranul - cel mai scump condiment din lume
Apreciat pentru aroma, culoare, delicatetea dar si pentru pretul ridicat, sofranul este socotit drept o delicatesa in bucatarie.
vezi mai multRetete cu... Praz
Cu o aroma mai delicata si mai dulce decat ceapa, prazul adauga o nota subtila unor retete fara sa acopere alte arome care sunt prezente. Desi prazul este disponibil pe tot parcursul anului, sezonul lui este toamna si in prima parte a primaverii.
vezi mai multRetete cu Urda
Obtinuta prin precipitare in urma fierberii a unui amestec de lapte de vaca sau de oaie cu zer ramas dupa prepararea casului, urda este o branza proaspata.
vezi mai mult