Mult mai mic decat tonul, macroul are pielea de culoare verde albastruie, iar pe abdomen este alb-argintie, spatele este strabatut de dungi transversale albastre. Are carnea de culoare rosu-maroniu, aromata, frageda si foarte gustoasa, datorita sucurilor proprii.
Macroul se pescuieste in tot timpul anului, dar sezonul de varf este din martie pana in noiembrie, cand se apropie de coaste.
Se comercializeaza sub forme de conserve (in suc propriu sau marinat in diverse sosuri), afumat, congelat si proaspat.
Datorita faptului ca are o carne suculenta si aromata este apreciat in diverse salate (folosit sub forma afumata sau marinata), dar cel mai bine se gateste simplu la gratar sau la cuptor. Poate fi si prajit in tigaie, fiert in supa, umplut, la cuptor cu rosii, cu smantana, cu sos de mustar, marinat sau crud pentru sashimi.
Se poate consuma linistit de cel putin doua ori pe saptamana, dar nu in exces. Noi va recomandam sa-l incercati in variantele: macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi, ciorba de peste, saramura de macrou sau macrou la gratar cu mamaliguta si sos de usturoi.
In concluzie, macroul este un peste bun, savuros, cu un gust clar si bine definit, se gateste usor si este gustos, si ca sa va fie si mai simplu sa-l preparati, va oferim cateva retete.
Comentarii:
Bun pentru colesterol
Pește ieftin dar ajunge numai congelat.