Saramura de macrou
Ingrediente
6
Rețete inrudite
Chakchouka
Preparare
Preparare20 min
Gătire40 min
- Spalam macroul , il desfacem , ii curatam bine interiorul si ii indepartam capul. Il lasam sa se usuce bine de apa, il presaram cu sare si il punem pe gretar. Punem pe gretar si rosia.
- Pentru saramura:
Punem apa la fiert impreuna cu sare, vegeta, boabe de piper, un ardei iute, cateii de usturoi intregi si o crenguta cu cimbru verde. - Lasam sa dea cateva clocote sa se elibereze aromele, oprim focul si adaugam patrunjelul tocat.
- Cand rosia s-a copt o decojim, o taiem bucati si o punem si pe ea in saramura.
- Cand este gata si macroul il punem direct in saramura sa se patrunda bine cu toate aromele.
- Servim saramura de macrou, in stare calda alaturi de mamaliguta fierbinte.