Saramura pescareasca

Saramura pescareasca
Felul principal
Ușor
4 h 40 m

Ingrediente

6

Preparare

Preparare4 ore
Gătire40 min
  • Pestele sarat trebuie pus cateva ore in apa pentru ca altfel riscati sa nu il puteti manca. Asa ca, odata desarat acest peste puteti trece si la pregatirea celuilalt. Adica, se spala, se curata de solzi(aici am ignorat faza cu pestele pus pe gratar cu solzi cu tot pentru ca nu se cade la o saramura asa de buna). Se taie pestele cum doriti de mare, se unge cu ulei si se prajeste pe gratar, la foc ceva mai iute asa ca nu se va lipi deloc.
    Atentie la cat de bine ati desarat fitofagul, eu nu mai sarez pestele proaspat. Pe gratar, alaturi de peste puneti rosiile, ardeiul capia si cel iute. Odata coapte legumele se curata de coaja, se toaca marunt si se aseaza intr-un vas mai maricel care sa cuprinda si pestele. Se adauga usturoiul zdrobit, boiaua de ardei, verdeturile tocate marunt si uleiul. Cand pestele este gata se pune peste celelalte ingredinte iar peste toate se toarne 500 ml apa fiarta(chiar clocotita). Se acopera vasul si se lasa sa se odihneasca si sa se intrepatrunda aromele, atat cat aveti radare(cel putin 10 min).
    Cred ca va dati seama ce nebunie de saramura iese aici! Cum va spuneam, pentru mine personal fac reteta fara ardei si usturoi(de ardei iute nu mai vorbesc) si tot grozava iese. Savoarea este data de pestele sarat, de prezenta legumelor si mai ales de cea a cimbrului. Este posibil ca aceste cantitati sa nu fie suficiente pentru sase portii!!!

Punctează această reţetă

TeoBucatarTeoBucatar

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 3

anonymous

CU TOATE INGREDIENTELE INCLUSE ESTE EXCELENT DE BUNA CU MAMALIGUTA PE CARE O PRAPADESTE.CORNELIU P.ONESTI-BC.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Ok

am gătit această rețetă
abuz

Maria2tudoreanu

EXCLUS CIMBRUL !!! nu-i tocana, peştele copt pe jumatate se pune in apa care a fiert cu putin ulei, doua rosii mari si un ardei, se lasa cateva clocote, se opreşte focul, se pune usturoiul , se acopera cu capac pentru 10 min. La servire se pune patrunjel. Sunt din Tulcea, preparati saramura astfel nu o sa regretati.

abuz

anonymous

F buna

abuz

anonymous

Ce saramura este aia fara ardei si usturoi!? Pentru asta am dat doar o stea

abuz

anonymous

Fara ardei si usturoi! Peste cu apa fiarta?

abuz

anonymous

Super retetele .multumesc si pofta buna.

abuz

anonymous

NU UITATI MAMALIGUTA !

abuz

anonymous

F.gustos,f.bun

abuz

anonymous

Eu ii pun si ardei iute ,plus usturoi, cred ca este mai bun asa. Cat priveste cimbrul, ma abtin.

abuz
  • pagina 1 / 3