Pestele se curata,se spala si se sareaza.Se frige pe gratarul incins.
Cat s-a facut pestele preparat si saramura. Intr-un vas se pune putina apa cu sare la fiert,se adauga usturoiul si ceapa taiate marunt,rosiile decojite tocate,putina boia iute,cimbru.
Se fierb toate impreuna cateva minute,apoi se stoarce zeama de lamaie si se potriveste de sare.
Zeama fierbinte se rastoarna peste macrou. Se serveste musai cu mamaliga.
Mananc frecvent saramura de macrou. Este delicioasa. Modul dvs. de preparare nu este cel traditional. pestele se frige pe pat de sare gronjoasa. Intre timp se pune apa la fiert cu usturoi pasat si ardei iute. Se lasa sa fiarba. Cand pestele s-a copt se curata de sare si se pune in apa clocotita (fara a fi pe foc) si se pune capacul. Aceasta este reteta traditionala. Rosiile, ardeii sau alte legume au aparut recent.
Tocmai ma pregateam sa spun ca reteta ta e cam paralela cu saramura cand am citit comentariul lui John_, . A spus el tot ceea ce voiam eu sa spun. Bravo John_, , asa e, oamenii astia habar nu au ce inseamna o saramura adevarata!
Mimisor draga, esti praf in bucatarie. Habar n-ai ce inseamna o saramura de peste. Macroul o fi el peste dar n-are ce cauta aici. Cred ca ai vrut sa ne transmiti cam ce-ai improvizat tu intr-o zi, cu ce aveai prin frigider. Boia, usturoi si ceapa fierte, zeama de lamaie, rosii fierte? De unde le-ai scos Mimisor? Saramura se face doar cu rosii, ardei gras si iute, toate fripte pe gratar, maruntite, si apoi date doar intr-un clocot, cu cimbru proaspat. Se opreste focul si se adauga pestele fript (nu se rastoarna saramura peste peste), si se acopera pentru 15-20 minute. Dupa vreo zece minute se adauga usturoiul taiat foarte fin sau presat. Inainte de servire se scot crengutele de cimbru proaspat. In rest reteta este sublima! M-a amuza "ploaia" de stelute din comentariile anilor trecuti. E limpede ca niciunul n-a preparat si n-a mancat vreodata o saramura adevarata. Daca merge cu macrou si rosii fierte, o sa faca si ei cu hamsie sau guvizi, cu telina, pastarnac sau cartofi fierti (ca asta aveau prin frigider).
Comentarii (30):
Foarte buna!!!
Cunosc forte bine reteta, intradevar este forte gustoasa
Sper sa fie bun
Mananc frecvent saramura de macrou. Este delicioasa. Modul dvs. de preparare nu este cel traditional. pestele se frige pe pat de sare gronjoasa. Intre timp se pune apa la fiert cu usturoi pasat si ardei iute. Se lasa sa fiarba. Cand pestele s-a copt se curata de sare si se pune in apa clocotita (fara a fi pe foc) si se pune capacul. Aceasta este reteta traditionala. Rosiile, ardeii sau alte legume au aparut recent.
Nici macar din punct de vedere estetic nu ma atrage sa mananc asa ceva ,,plus ca saracul macrou a fost ciopartit...arata urat de tot nota 0000
Aveti in vedere ca sunt multe variante de saramura. Este adevarat, ca cea de crap,este cea a la John.Pofta buna. Florin
Tocmai ma pregateam sa spun ca reteta ta e cam paralela cu saramura cand am citit comentariul lui John_, . A spus el tot ceea ce voiam eu sa spun. Bravo John_, , asa e, oamenii astia habar nu au ce inseamna o saramura adevarata!
Mimisor draga, esti praf in bucatarie. Habar n-ai ce inseamna o saramura de peste. Macroul o fi el peste dar n-are ce cauta aici. Cred ca ai vrut sa ne transmiti cam ce-ai improvizat tu intr-o zi, cu ce aveai prin frigider. Boia, usturoi si ceapa fierte, zeama de lamaie, rosii fierte? De unde le-ai scos Mimisor? Saramura se face doar cu rosii, ardei gras si iute, toate fripte pe gratar, maruntite, si apoi date doar intr-un clocot, cu cimbru proaspat. Se opreste focul si se adauga pestele fript (nu se rastoarna saramura peste peste), si se acopera pentru 15-20 minute. Dupa vreo zece minute se adauga usturoiul taiat foarte fin sau presat. Inainte de servire se scot crengutele de cimbru proaspat. In rest reteta este sublima!
M-a amuza "ploaia" de stelute din comentariile anilor trecuti. E limpede ca niciunul n-a preparat si n-a mancat vreodata o saramura adevarata. Daca merge cu macrou si rosii fierte, o sa faca si ei cu hamsie sau guvizi, cu telina, pastarnac sau cartofi fierti (ca asta aveau prin frigider).
Foare buna
Banuiesc ca este foarte gustos pestele.