Se curata pestele de intestine, dar nu si de solzi.Se spala bine cu apa rece, apoi se portioneaza, se cresteaza partea groasa a pestelui(sus, la sira spinarii), apoi se presara pe bucatile de carne, un praf de sare.
Se incinge gratarul,se unge cu slanina si se frige pestele pe ambele parti.Cand este bine patruns,se ia de pe gratar si cu un cutit se curata usor de solzii arsi si se aseaza bucata peste bucata intr-un castron.
Se fierbe intr-o cratita apa cu un praf de sare, iar dupa cateva clocote se adauga piperul, sucul de rosii sau pasta dizolvata in apa,cimbrul maruntit si la sfarait se adauga si usturoiul zdrobit Se stinge focul si se baga si ardeiul iute taiat in patru si se presara si patrunjelul tocat marunt.
Se toarna saramura fierbinte peste pestele fript apoi se acopera vasul cateva minute cu un capac. Serveste saramura decorata cu felii subtiri de lamaie si cu mamaliguta.