Începem cu pregătirea peștelui. Înlăturăm capul și coada.
Se taie pe burtă și eliminăm intestinele. Se spală bine, apoi se taie în două pe lungime, se scoate șira și toate oasele. Se spală din nou și se usucă cu un prosop de bucătărie.
Într-un castron amestecăm sarea, piperul, boiaua, praful de usturoi, mărarul tocat mărunt și măghiranul. Se amestecă bine. Se presară fileurile de macrou pe ambele fețe cu amestecul de condimente. Încingem un wok și punem untul să se topească.
Când s-a topit complet untul, punem fileurile de macrou în wok și prăjim câte 1 minut pe fiecare parte. Dacă se dorește un pic mai crocant, repetăm prăjirea pe ambele părți ( în funcție de puterea focului).
Servim imediat cu garnitura preferată. Poftă bună!
Comentarii (12):
Excelent,
Cred ca este foarte gustos.
Super bun
Cine stie stie!!!
Foarte simplu de gatit si nu are de ce sa nu fie gustos!
Pofta buna !
Excelent.
Şira este de paie sau de fân?? In aceste conditii Wok-ul se pote folosii la foc de paie sau fân.ESTE MAI GUSTOS.
E superrr!!!
Good!