Articole Petitchef - pagina 6

627 rezultate
Gelatina - Aditiv alimentar incolor, fara aroma

Gelatina - Aditiv alimentar incolor, fara aroma

Utilizata ca agent de gelifiere, stabilizator sau agent de ingrosare in alimente, gelatina este un aditiv alimentar incolor, insipid. Este singura substanta de ingrosare necarbohidrata (poliglucid) utilizata in industria alimentara. A fost anterior recunoscuta ca aditiv de legile UE si numerotata cu E441. In prezent gelatina este considerata un ingredient.

vezi mai mult
Retete cu carne tocata

Retete cu carne tocata

Carnea tocata se regaseste in multe dintre retetele romanesti. Fie ca alegem sa o preparam sub forma de sarmalute, parjoalelor moldovenesti, a musacalei ori a ardeiului umplut, carnea tocata este la mare cautare in macelarii. Sunt foarte multe preparate care se pot pregati si au la baza carne...

vezi mai mult
9 retete de salate de fructe

9 retete de salate de fructe

Specialistii ne recomanda sa consumam un fruct, dimineata pe stomacul gol, iar al doilea se poate consuma ca si gustare. Practic pana la pranz ar trebui sa consumam 2 fructe.

vezi mai mult
5 retete de Gazpacho

5 retete de Gazpacho

Gazpacho este unul dintre cele mai cunoscute preparate spaniole. Este o supa rece, denumita uneori ca o supa-salata, si este in mare parte consumata in lunile de vara, pentru ca este bogata in vitamine si are efect revigorant. Gazpacho este o supa rece de legume crude originara din sudul...

vezi mai mult
Fasolea verde chinezeasca

Fasolea verde chinezeasca

Originara din Asia de Sud Est, fasolea verde chinezeasca este un soi productiv de fasole urcatoare cu pastaie lunga pana la un metru lungime. Se consuma in supe, ori gatita verde, se preteaza si la conservare. Se poate intalni sub 3 culori: verde, violet si pestrita. Suporta aceleasi tratamente...

vezi mai mult
15 retete de salate de vara

15 retete de salate de vara

Pentru ca se realizeaza usor, din ingrediente proaspete si pentru ca sunt sanatoase si aduc organismului un aport important de minerale si vitamine, salatele sunt preferatele sezonului de vara. Rosiile, castravetii, vinetele, ardeii se gasesc din abundenta pe tarabele vanzatorilor, indemnandu-ne...

vezi mai mult
12 retete cu Caise

12 retete cu Caise

Avand o culoare galben-auriu sau galben-portocaliu si un parfum aparte, caisele sunt fructele cele mai bogate in vitamina C si complexul de vitamine B dar si potasiu si betacaroten. Caisele isi arata adevarata aroma si parfumul inconfundabil in dulceata sau gem, dar se simt bine...

vezi mai mult
Hidratarea - parte importanta a unei vieti echilibrate

Hidratarea - parte importanta a unei vieti echilibrate

Fiecare celula din corpul uman are nevoie de apa pentru a functiona in mod corespunzator. Acum ca este vara si mercurul din temometre se ridica, este important sa acordam o atentie deosebita hidratarii organismului. E nevoie de apa pentru reglarea temperaturii corpului, pentru protejarea...

vezi mai mult
10 motive sa consumam Papaya

10 motive sa consumam Papaya

Delicios de dulce, cu nuante de mosc si cu o consistenta untoasa, nu este de mirare ca papaya a fost numit "fructul ingerilor", de catre Cristofor Columb.

vezi mai mult
Samphire – sparanghelul de mare

Samphire – sparanghelul de mare

Samphire este o leguma ce creste din abundenta pe tarmurile, in adanciturile mlastinoase si pe terasele namoloase sarate.

vezi mai mult
Anghinarea de Ierusalim

Anghinarea de Ierusalim

Topinambur, marul de pamant, radacina soarelui este o planta erbacee, inrudita indeaproape cu floarea soarelui. Tuberculii plantei seamana intr-o anumita masura cu cartofii si nu are nicio legatura cu Ierusalimul. In tara noastra este cunoscut drept Nap sau morcov porcesc.

vezi mai mult
Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale

Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale

Nuca tigru numita si Aya (hausa), ofio (yoruba) sau chufas (in spaniola) este o nuca falsa si reprezinta tuberculii plantei chufa, o planta aparuta in Egiptul antic, ce se regaseste cu precadere astazi in Spania.

vezi mai mult
Oca sau cartoful de Noua Zeelanda

Oca sau cartoful de Noua Zeelanda

Nativa din Peru, Oca a fost introdusa pentru prima data in Noua Zeelanda in 1860 si tot neozeelandezii sunt cei care i-au adus omagiul culinar, servindu-o alaturi de miel prajit incepand cu anii 1980. Oca este o planta perena mica ce creste pana la o inaltime de 20-30 cm. Tuberculii, comestibili,...

vezi mai mult
Romanesco – conopida martiana

Romanesco – conopida martiana

Nici conopida, nici broccoli, Romanesco este o leguma din familia Brassica Oleracea, dar se deosebeste de rudelei ei atat prin culoare cat si prin aspect.

vezi mai mult
Sorbetul - alternativa la inghetata

Sorbetul - alternativa la inghetata

Un deliciu pentru toti cei care au intoleranta la lactoza, deoarece nu contine lapte, smantana si ou, ci doar fructe, zahar si apa, sorbetul este un inlocuitor al inghetatei.

vezi mai mult
12 + 1 retete cu Broccoli

12 + 1 retete cu Broccoli

Broccoli poate fi inclus intr-o multime de retete savuroase, dar trebuie preparat ca la carte. Il poti fierbe, praji sau coace - rezultatul va fi delicios.

vezi mai mult
Pleurotus – carnea vegetala

Pleurotus – carnea vegetala

Ciupercile Pleurotus, un inlocuitor ideal pentru carne, sunt adevarate izvoare de vitamine, in special din complexul B si vitaminele D, fiind prin urmare o alegere pe cat de inteleapta, pe atat de benefica. Gustul este asemanator cu al ciupercilor albe, dar valoarea nutritionala este deosebita.

vezi mai mult
Retete cu avocado

Retete cu avocado

Avand o consistenta asemanatoare untului, se poate intinde pe paine prajita sau ca baza pentru sandvisuri. Se poate taia bucati si adauga in diverse salate. Deoarece nu contine zaharuri, de foarte putine ori se regaseste dulciuri.

vezi mai mult
Inghetata - delicioasa, facuta acasa

Inghetata - delicioasa, facuta acasa

A venit caldura si ce desert se potriveste mai bine decat inghetata?

vezi mai mult
Tarta cu fructe - rasfat dulce de vara

Tarta cu fructe - rasfat dulce de vara

Tartele cu fructe sunt specifice sezonului vara cand se gasesc la discretie si intr-o gama variata, fructe proaspte, gata sa imbrace haina eleganta a unui desert simplu, pe gustul oricui. Sunt usor de facut, racoritoare si delicioase in orice moment.

vezi mai mult
Zmeura- izvor de vitamine si minerale

Zmeura- izvor de vitamine si minerale

Datorita continutului mare de vitamine, minerale, pectine si substante de natura flavonoidica, zmeura reuseste cu usurinta sa acopere necesitatile nutritive ale organismului uman.

vezi mai mult
Salvia - mirodenia preferata a francezilor si italienilor

Salvia - mirodenia preferata a francezilor si italienilor

Salvia, preferata francezilor si a italienilor, este o mirodenie care poate fi folosita cu succes in aromatizarea oricarui preparat cu carne rosia sau alba si pe de alta parte completeaza si intensifica foarte mult si aroma legumelor proaspete sau fierte.

vezi mai mult
Mararul - planta aromatica, conservant excelent si remediu digestiv

Mararul - planta aromatica, conservant excelent si remediu digestiv

Utilizat din antichitate de romani, greci si egipteni in special pentru proprietatile sale terapeutice, mararul este planta aromatica, un conservant excelent, un remediu digestiv si o sursa importanta de fitoestrogeni.

vezi mai mult
Cupcakes – minitortulete in haine de sarbatoare

Cupcakes – minitortulete in haine de sarbatoare

Descrise de maestii culinari ai secolului al XIII-lea ca torturi in cupe mici, gatite cu decoratiuni de sarbatoare, cupcakes au fost acceptate cu usurinta si in epoca moderna, iar in prezent prepararea lor ajuns la nivel de arta culinara.

vezi mai mult