Articole Petitchef - pagina 8

627 rezultate
S-a dat startul la Sezonul urzicilor!

S-a dat startul la Sezonul urzicilor!

Urzicile pot fi consumate sub forma de supa, ciorba, piure, sosuri, ceai si alte preparate. Pot fi consumate ca salata delicioasa asezonata cu ulei, sare, otet, lamaie si beneficiaza de tot atatea retete dupa cate gusturi si inventivitate exista in bucataria fiecaruia.

vezi mai mult
Praful de copt - ingredientul invizibil

Praful de copt - ingredientul invizibil

Praful de copt a fost brevetat pe la mijlocul anilor 1860 de catre un profesor de la Harvard. Ca orice noua inventie, a avut parte de o multime de controverse si confuzii, mai ales cand a aparut la vanzare pe rafturile magazinelor.

vezi mai mult
Rulada - desertul rapid

Rulada - desertul rapid

Rulada e un simplu pandispan umplut cu gem, dulceata sau orice tip de crema va place. Se potriveste oricarui sezon si oricarui anotimp.

vezi mai mult
Colectie de retete cu soia

Colectie de retete cu soia

Alimentele care contin proteine de soia sunt o alternativa sanatoasa fata de carne si alte produse de origine animala care contin grasimi si colesterol saturat.

vezi mai mult
Mucenicii - simbol pentru infinit si echilibru divin

Mucenicii - simbol pentru infinit si echilibru divin

Potrivit calendarului crestin ortodox, in ziua de 9 martie sunt omagiati “cei 40 de Sfinti Mucenici din Sevastia”.

vezi mai mult
Orezul rosu - orezul cu proprietati nutritive exceptionale

Orezul rosu - orezul cu proprietati nutritive exceptionale

Orezul rosu este o varietate a orezului integral si pe langa faptul ca are un gust delicios, de nuca, poseda si niste proprietati nutritive exceptionale.

vezi mai mult
Bain-Marie – de la alchimie, in gastronomie

Bain-Marie – de la alchimie, in gastronomie

Folosita la inceput in alchimie, tehnica Bain-Marie a fost preluata cu succes in gastronomie pentru topirea ciocolatei sau prepararea felurilor de mancare delicate.

vezi mai mult
Prosciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasica

Prosciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasica

Cu un gust dulce si sarat in acelasi timp, sunca de Parma se pote folosi cu succes in multe preparate culinare, plecand de la cele mai simple si pana la cele mai rafinate meniuri.

vezi mai mult
Deserturi cu banane

Deserturi cu banane

In afara de a fi consumate crude, bananele sunt un adaos minunat la o multitudine retete, pornind de la salate si pana la produse de patiserie.

vezi mai mult
Checul, desertul rapid

Checul, desertul rapid

Simplu, cu fructe confiate, stafide sau rahat, cu sau fara glazura, checul este un desert delicios.

vezi mai mult
6 altfel de oua

6 altfel de oua

Ouale sunt un produs alimentar obisnuit dar si unul dintre cele mai versatile ingrediente folosite la gatit. Desi cele mai intrebuintate oua sunt cele gaini, se consuma insa si oua de rata, gasca, prepelita, strut etc.

vezi mai mult
Piureuri de legume care inlocuiesc cu succes piureul de cartofi

Piureuri de legume care inlocuiesc cu succes piureul de cartofi

Piureul de legume este o garnitura simpla, sanatoasa si usor de realizat, care inlocuieste cu success piureul de cartofi.

vezi mai mult
Bezeaua - Frantuzeasca, Italiana si Elvetiana

Bezeaua - Frantuzeasca, Italiana si Elvetiana

Desi este un simplu amestec de albusuri de ou si zahar, bezeaua este adesea utilizata pentru a acoperi placinte, budinci, prajituri cu crema sau poate constitui un desert de sine statator.

vezi mai mult
Ostropelul – Fel de mancare intalnit si in meniul Casei Regale

Ostropelul – Fel de mancare intalnit si in meniul Casei Regale

Ostropelul este un fel de mancare care poate fi preparat din orice tip de carne de pasare, dar si de iepure, miel sau vita.

vezi mai mult
Panna Cotta – un desert pe cat de simplu, pe atat de delicios

Panna Cotta – un desert pe cat de simplu, pe atat de delicios

Panna Cotta este o specialitate a regiunii Piemont din Italia, si exista inscrisuri ca aceasta crema delicata se facea din timpuri medievale.

vezi mai mult
12 retete de Cartofi copti

12 retete de Cartofi copti

Ideali pentru cina sau pentru mese rapide, cartofii copti sunt un deliciu al iernii.

vezi mai mult
Cateva cuvinte despre … taiteii de orez

Cateva cuvinte despre … taiteii de orez

Dupa orez, taiteii de orez sunt cel mai utilizat produs in Asia. Ingredientele sunt simple: apa si faina de orez. Cu toate acestea, uneori, alte ingrediente cum ar fi faina de tapioca sau amidonul de porumb sunt adaugate pentru a imbunatati transparenta sau a creste textura gelatinoasa si delicioasa a taiteilor.

vezi mai mult
Cum gatim corect o friptura – testul degetului

Cum gatim corect o friptura – testul degetului

Doar un bucatar cu experienta poate sa spuna daca carnea e gata doar apasand-o cu degetul. Bucatarii priceputi compara fermitatea fripturii cu apasarea in palma: cu cat e mai ferma cu atat e mai gatita, daca apasati carnea si este moale, inseamna ca nu s-a facut.

vezi mai mult
Faina integrala - parte integranta a unei alimentatii echilibrate si sanatoase

Faina integrala - parte integranta a unei alimentatii echilibrate si sanatoase

Datorita continutului bogat in fibre alimentare si mangan, faina integrala de grau este un aliment de baza intr-o alimentatie echilibrata si sanatoasa.

vezi mai mult
Despre indicele glicemic

Despre indicele glicemic

Indicele glicemic este un indicator care masoara viteza cu care un anumit tip de carbohidrat ajunge in sange si influenteaza nivelul de zahar si a fost descoperit in 1981 de o echipa condusa de dr. David Jenkins de la Universitatea din Toronto ca o referinta pentru persoanele care sufereau de diabet.

vezi mai mult
Cateva retete cu... Farfalle

Cateva retete cu... Farfalle

Pastele Farfalle sunt in forma de fluture cu marginile taiate ondulat. Sunt potrivite cu sosuri pe baza de rosii sau smantana, dar se folosesc si in salate.

vezi mai mult
Pufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneasca

Pufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneasca

Pufoasele gogosi sunt in continuare un desert foarte apreciat in bucataria romaneasca, indiferent de anotimp.

vezi mai mult
Cateva cuvinte despre... tapioca

Cateva cuvinte despre... tapioca

Obtinuta prin uscarea si prelucrarea radacinii de manioc, tapioca este amidonul rezultat prin acest proces. Are foarte putine vitamine si nu contine proteine. In schimb este o sursa sanatoasa de carbohidrati si nu contine gluten.

vezi mai mult
Langustinele - rudele mai mici ale homarilor

Langustinele - rudele mai mici ale homarilor

Langustina este o delicatesa foarte apreciata de catre gurmanzii din lumea intreaga, iar in bucataria frantuzeasca se intalnesc numeroase retete cu acest produs. Desi seamana cu homarii, langustinele se gatesc precum crevetii, acesta fiind si motivul pentru care sunt denumite creveti Dublin Bay.

vezi mai mult