Urzicile pot fi consumate sub forma de supa, ciorba, piure, sosuri, ceai si alte preparate. Pot fi consumate ca salata delicioasa asezonata cu ulei, sare, otet, lamaie si beneficiaza de tot atatea retete dupa cate gusturi si inventivitate exista in bucataria fiecaruia.
vezi mai multPraful de copt a fost brevetat pe la mijlocul anilor 1860 de catre un profesor de la Harvard. Ca orice noua inventie, a avut parte de o multime de controverse si confuzii, mai ales cand a aparut la vanzare pe rafturile magazinelor.
vezi mai multRulada e un simplu pandispan umplut cu gem, dulceata sau orice tip de crema va place. Se potriveste oricarui sezon si oricarui anotimp.
vezi mai multAlimentele care contin proteine de soia sunt o alternativa sanatoasa fata de carne si alte produse de origine animala care contin grasimi si colesterol saturat.
vezi mai multPotrivit calendarului crestin ortodox, in ziua de 9 martie sunt omagiati “cei 40 de Sfinti Mucenici din Sevastia”.
vezi mai multOrezul rosu este o varietate a orezului integral si pe langa faptul ca are un gust delicios, de nuca, poseda si niste proprietati nutritive exceptionale.
vezi mai multFolosita la inceput in alchimie, tehnica Bain-Marie a fost preluata cu succes in gastronomie pentru topirea ciocolatei sau prepararea felurilor de mancare delicate.
vezi mai multCu un gust dulce si sarat in acelasi timp, sunca de Parma se pote folosi cu succes in multe preparate culinare, plecand de la cele mai simple si pana la cele mai rafinate meniuri.
vezi mai multIn afara de a fi consumate crude, bananele sunt un adaos minunat la o multitudine retete, pornind de la salate si pana la produse de patiserie.
vezi mai multSimplu, cu fructe confiate, stafide sau rahat, cu sau fara glazura, checul este un desert delicios.
vezi mai multOuale sunt un produs alimentar obisnuit dar si unul dintre cele mai versatile ingrediente folosite la gatit. Desi cele mai intrebuintate oua sunt cele gaini, se consuma insa si oua de rata, gasca, prepelita, strut etc.
vezi mai multPiureul de legume este o garnitura simpla, sanatoasa si usor de realizat, care inlocuieste cu success piureul de cartofi.
vezi mai multDesi este un simplu amestec de albusuri de ou si zahar, bezeaua este adesea utilizata pentru a acoperi placinte, budinci, prajituri cu crema sau poate constitui un desert de sine statator.
vezi mai multOstropelul este un fel de mancare care poate fi preparat din orice tip de carne de pasare, dar si de iepure, miel sau vita.
vezi mai multPanna Cotta este o specialitate a regiunii Piemont din Italia, si exista inscrisuri ca aceasta crema delicata se facea din timpuri medievale.
vezi mai multIdeali pentru cina sau pentru mese rapide, cartofii copti sunt un deliciu al iernii.
vezi mai multDupa orez, taiteii de orez sunt cel mai utilizat produs in Asia. Ingredientele sunt simple: apa si faina de orez. Cu toate acestea, uneori, alte ingrediente cum ar fi faina de tapioca sau amidonul de porumb sunt adaugate pentru a imbunatati transparenta sau a creste textura gelatinoasa si delicioasa a taiteilor.
vezi mai multDoar un bucatar cu experienta poate sa spuna daca carnea e gata doar apasand-o cu degetul. Bucatarii priceputi compara fermitatea fripturii cu apasarea in palma: cu cat e mai ferma cu atat e mai gatita, daca apasati carnea si este moale, inseamna ca nu s-a facut.
vezi mai multDatorita continutului bogat in fibre alimentare si mangan, faina integrala de grau este un aliment de baza intr-o alimentatie echilibrata si sanatoasa.
vezi mai multIndicele glicemic este un indicator care masoara viteza cu care un anumit tip de carbohidrat ajunge in sange si influenteaza nivelul de zahar si a fost descoperit in 1981 de o echipa condusa de dr. David Jenkins de la Universitatea din Toronto ca o referinta pentru persoanele care sufereau de diabet.
vezi mai multPastele Farfalle sunt in forma de fluture cu marginile taiate ondulat. Sunt potrivite cu sosuri pe baza de rosii sau smantana, dar se folosesc si in salate.
vezi mai multPufoasele gogosi sunt in continuare un desert foarte apreciat in bucataria romaneasca, indiferent de anotimp.
vezi mai multObtinuta prin uscarea si prelucrarea radacinii de manioc, tapioca este amidonul rezultat prin acest proces. Are foarte putine vitamine si nu contine proteine. In schimb este o sursa sanatoasa de carbohidrati si nu contine gluten.
vezi mai multLangustina este o delicatesa foarte apreciata de catre gurmanzii din lumea intreaga, iar in bucataria frantuzeasca se intalnesc numeroase retete cu acest produs. Desi seamana cu homarii, langustinele se gatesc precum crevetii, acesta fiind si motivul pentru care sunt denumite creveti Dublin Bay.
vezi mai mult