Dovleceii poti fi preparati in numeroase moduri: copti, preparati la abur, fierti, fripti pe gratar, prajiti, piure sau consumati cruzi in salate.
Indiferent ca este luat de la supermarket sau de la taraba din piata, dovlecelul este o leguma ieftina si usor de gatit.
Fie ca decizi sa il consumi crud sau semicrud, dovlecelul este un bun insotitor pentru diferite tipuri de mancare, din pacate, imaginatia multora se opreste, adesea, la chiftelutele din dovlecel sau la dovlecei pane.
Noi va dam si alte idei de retete cu dovlecei:
Salate
Taiat felii subtiri si in combinatie cu rosii, castraveti, patrunjel sau ceapa verde, asezonat si condimentat dupa gust, poate fi un deliciu pentru orice sezon
Dovlecel crud
Dovlecelul crud reprezinta un aperitiv usor, potrivit pentru zilele fierbinti de vara cand gatitul la foc devine o corvoada.
(35 voturi)
, (2) , (33)
Se pune zeama de lamaie peste ceapa feliata, se asezoneaza cu putina sare si piper si se lasa deoparte 10 minute.
Dovlecel la gratar
Prajit la gratar, cu ulei de masline si putin usturoi este o garnitura perfecta pentru orice tip de carne. El poate fi servit cu o salata de rosii, cu ardei gras sau chiar alaturi de niste cartofi copti.
(32 voturi)
, (7) , (16)
Legumele se spala cu apa rece si se dau deoparte. Se taie rondele (cateva din dovlecel, circa jumatate). Rondelele se taie pe jumatate si apoi in cubulete mici. Restul de dovlecel se taie pe lungime, adica pe mijloc.
Ciuperca se taie in felii, ...
Paste din dovlecel
Pastele din dovlecel se prepara foarte simplu: se feliaza foarte subtire si se fierb asemenea pastelor si pot si insotite de acelasi tip de sos folosit la pastele normale.
(4 voturi)
, (10)
Este pur si simplu delicios!
Paste cu dovlecel
Dovlecelul trebuie calit timp de cateva minute in ulei de masline, simplu sau in combinatie cu alte legume preferate. Se condimenteaza cu oregano, busuioc, sare si piper sau un praf de chilli.
Pateu de dovlecel
Este un preparat rapid si economic si reprezinta o alegere sanatoasa pentru micul dejun, ideala chiar si in perioada postului. Aromatizat cu usturoi si zeama de lamaie este o varianta mult mai sanatoasa pentru pateurile vegetale din comert.
(3 voturi)
, (4)
Taiati dovleceii in cubulete si adaugatii in vasul robotului. Adaugati si restul ingredienteleor, dar fara apa. Mixati bine.
Supa de dovlecel
O alegere accesibila ce se poate prepara in orice anotimp.
Comentarii:
Super retete