Fasolea se spală, se rup capetele și se taie în două. Dovlecelul se spală, se feliază rondele de 1/2 cm și se înlătură capetele. Ceapa verde se spală și se toacă mărunt.
Fasolea galbenă se pune la fiert în apă rece cu un praf de sare și se fierbe pentru 10-15 minute.
Dovlecelul se pune și el la fiert separat în altă crăticioară, în apă rece cu un praf de sare și se fierbe pentru 5-7 minute.
Atât fasolea păstăi, cât și dovleceii se scot într-o strecurătoare, apoi se pun într-un castron.
Amestecăm bine uleiul cu oțetul, usturoiul pisat, mierea și mărarul.
Adăugăm în castron peste păstăi, ceapa verde tocată și sosul preparat. Condimentăm cu sare și piper.
Ce aveti, fratilor/surorilor, cu usturoiul?Chiar nu stiti cate (nenumarate,de fapt!) beneficii va aduce consumul zilnic de usturoi? Va este teama ca "mirositi urat" cand iesiti? Cu putina scortisoara mestecata scapati de miros si va aduce si ea alte beneficii!pofta buna!reteta este buuuna rau!
Comentarii (16):
O capatana de usturoi? o capatana intreaga?
Ce aveti, fratilor/surorilor, cu usturoiul?Chiar nu stiti cate (nenumarate,de fapt!) beneficii va aduce consumul zilnic de usturoi? Va este teama ca "mirositi urat" cand iesiti? Cu putina scortisoara mestecata scapati de miros si va aduce si ea alte beneficii!pofta buna!reteta este buuuna rau!
Trebuie incercat!
Sooper!!!
Ooooooooooooo capatina usturoi?????????? bine ca nu va cunosc
Foarte sanatoasa si gustoasa !
Mamaaaaaaaaaa daca maninci o capatina de usturoi mai iesi din casa sau nu muncesti ca majoritatea rominilor????????
Excelenta reteta
Super buna
Fabulos