Legumele se spala cu apa rece si se dau deoparte. Se taie rondele (cateva din dovlecel, circa jumatate). Rondelele se taie pe jumatate si apoi in cubulete mici. Restul de dovlecel se taie pe lungime, adica pe mijloc.
Ciuperca se taie in felii, apoi in cubulete. Vanata nu se decojeste, la fel ca si dovlecelul. Se inlatura codita si se taie pe jumatate.
Bucatile de dovlecel si vanata trebuie taiate de asa maniera cat sa stea pe gratar, deci, daca aluneca, mai taiati din coada, astfel incat sa obtineti paturi pentru cuburile de legume. Rosia se spala, se taie in cubulete. Maslinele, fara samburi, se taie in rondele.
Se presara peste dovleceii taiati pe lungime si vanata putin ulei de masline sua de floarea-soarelui. Se adauga sare, piper si usturoi tocat marunt.
Paturile de legume (dovlecei si vanata) se asaza pe gratar si se stropesc inainte cu putin ulei, sare si piper. Se intorc din cand in cand, iar cand sunt usor rumenii se adauga legumele taiate cubulete (resturile de vanata, de dovlecel, ciuperca taiata cubulete, maslinele, usturoiul tocat marunt si rosia).
Se tin legumele pe gratar cateva minute, dupa care se iau de pe gratar si se servesc cu putin busuioc proaspat tocat marunt, presarat pe deasupra sau alta verdeata proaspata.
Se pun peste paturile de legume (de vanata si de dovlecel) rosiile taiate cubulete, dovlceii taiati cubulete, resturile de vanata taiata in cubulete, ciuperca taiata in cubulete si maslinele.
Draga mea....esti VARZA !!!!!!nu am inteles nimic!!!! taiem rondele, in lungime, din coada...le punem pe gratar ....ulei de masline sua...o VARZA !!!!!
Comentarii:
Se poate si mai simplu
Hahaha.......!!!! ar trebui sa ti se interzica sa postezi!!!!!
NU SE INTELEGE NIMIC !
Un rahat si-un peste!
ESTE MAI DEGRABA GHIVECI NEFIERT.FA-LE SALATA SI ESTE MAI ACCEPTABIL!
Are dreptate d-na ,nu am inteles nimic dar absolut nimic .
Draga mea....esti VARZA !!!!!!nu am inteles nimic!!!! taiem rondele, in lungime, din coada...le punem pe gratar ....ulei de masline sua...o VARZA !!!!!
Retete usoare si sanatoase se pot face si in abur.