Petitchef

Vinete cu mozzarella si gorgonzola

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Vinetele se taie rondele cam de 1 cm grosime,se presara cu sare si se lasa cam 1 ora sa-si lase zeama ,dupa care se prajesc in putin ulei.
  • Se face un sos din ceapa,ardei ,ardei iute,rosii,sare piper si la sfarit busuioc si marar. Rondelele prajite se aseaza intr-o tava cu uleiul pe care l-au lasat cu tot.
  • Apoi se pune pe rand pe fiecare rondela de vinete : o felie mozzarella, o lingura de sos de rosii,gorgonzola,alta vanata,sos si terminam cu mozzarella.
  • Se baga in cuptorul incins unde se lasa pana ce branza prinde o usoara crusta aurie.
  • Se serveste cu smantana sau sos gorgonzola ,ca atare, sau garnitura la friptura.Iubitorii de vinete si branza albastra se vor regala cu acest fel de mancare.

Rețete inrudite

YouTube

Vinete tempura


Poze

Vinete cu mozzarella si gorgonzola
Vinete cu mozzarella si gorgonzola - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

florivizireanu, 07/09/2010

Abia astept sa gatesc si eu maine asa ceva ,pt ca mise pare convenabil ca pret si extrem deusorde preparat 1 Este o reteta dupa imaginatie...faci cu ce ai prin bucatarie, iar smantana-i da gust si mai ales aspect ! multumesc !

(0) (0) Abuz
Veronicel
Veronicel, 07/09/2010

O garnitura super.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
2 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Vinete tempura
Vinete tempura
6 porții
1 h 19 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Rulouri cu vinete si parmezan
Rulouri cu vinete si parmezan
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Gratin de vinete cu parmezan-parmigiana
Gratin de vinete cu parmezan-parmigiana
20 porții
1 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Si noi ce mai pregatim cu...vinete? Si noi ce mai pregatim cu...vinete?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează