Ingrediente: 1 păstaie de vanilie 1 baton de scorțișoară Coaja de lămâie Colorant verde 2 linguri de amidon de porumb 1 litru de lapte 6 gălbenușuri 150 gr...
Ingrediente: 200 ml de lapte semidegresat 300 ml de smântână integrală (30% grăsime) 4 gălbenușuri 35 gr de zahăr alb 1 linguriță de aromă de vanilie 6...
Ingrediente: 1 aluat de tarta Pentru crema de patiserie : 500 ml lapte 4 galbenusuri 125 gr zahar 40 gr amidon de porumb 1 baton de vanilie 500 gr capsune 100...
Zaharul alb si zaharul brun sunt doua dintre cele mai frecvent tipuri utilizate. Multi oameni presupun ca zaharul brun este mai nutritiv decat zaharul alb, doar prin simplul fapt ca il asociaza versiunea maro a anumitor tipuri de alimente, cum ar fi orez, paine sau...
Ingrediente: Pentru crema de patiserie: 245 gr lapte (225g + 20g) 75 gr de zahăr (40gr + 35gr) 1 păstaie de vanilie 2 gălbenușuri 22 gr amidon de porumb Pentru...
Ingrediente: Biscuiții: 50 gr de unt 50 gr zahăr brun 50 gr pudră de migdale 20 gr de făină 1 linguriță extract de vanilie (optional) Crema diplomat (crema...
In orice cofetarie ai intra este aproape imposibil sa nu-ti faca cu ochiul cateva eclere. Prajitura accesibila si foarte cunoscuta, eclerul este un produs de patiserie pregatit cu un aluat choux, umplut cu crema si acoperit cu diverse tipuri de glazura.
Ingrediente: Negresa : 2 ouă 100 gr zahăr brun 90 gr de făină 150 gr ciocolată neagră 80 gr de unt Crema chantilly: 200 ml smântană lichidă rece (minim 30%...
Ingrediente: 2 aluaturi de foietaj 250 ml lapte 1 lingurita extract de vanilie 40 gr de sucre (20 + 20) 20 gr de amidon 1 ou 25 gr de unt 2 linguri de lapte 2...
Ingrediente: 1 pâte feuilletée 250 ml lapte 2 galbenusuri 1 baton de vanilie 60 gr zahar 30 gr amidon de porumb 1 galbenus pentru ungere zahar pudra vanilat
Ingrediente: Pentru crema de patiserie : 500 ml lapte 1 pastaie de vanilie 4 galbenusuri 60 gr zahar 50 gr amidon 6 foi de gelatina Pentru bezeaua italiana: 5...
Ingrediente: 1 lingura de gelatina 6 linguri de apa 1 lingura margarina 2 linguri miere zahar pudra(1 kg) Deci sa recapitula: facem blatul insiropam blatul...
Ingrediente: 250 ml lapte de cocos 2 oua 35 g zahar + 50 g zahar pentru caramel 1 lingurita extract de vanilie 1-2 lingurite nuca de cocos razuita un praf de sare
Ingrediente: 150 g zahar tos, pentru caramel 8 oua 1 litru lapte proaspat, 3,5% grasime 200 g zahar tos aromat cu batoane de vanilie 50 g stafide sultane 50 g...
Ingrediente: Crema: 200 g zahar pentru caramelizat 6 oua 800 ml lapte 200 g zahar 4 plicuri de vanilie sau 1 plic de zahar vanilat bourbon 1/2 fiola vanilie un...
Ingrediente: Aluat: 300 g faina 25 g zahar 4 g sare 5 g drojdie uscata 1 ou 180 ml lapte caldut 25 g unt moale Pentru crema: 3 galbenusuri 25 g faina 60 g zahar...
Ingrediente: 600 ml.apa 300 ml.ulei 2 linguri zahar 600 g. faina 10 oua mari- la temperatura camerei un praf de sare. 1 pliculet de zahar vanilat 150 g zahar+3...