Cum sa faceti crema chiboust?

votează acum
Altele
Dificil
2 ore

Daca intentionati sa faceti un tort Saint-Honoré, nu va abateti de la regula cremei Chiboust! „Dar ce este crema Chiboust?” → bine, este pur si simplu o crema de patiserie „blocata” (crema de vanilie + albusuri batute (fie se incorporeaza albusurile batute spuma in crema fierbinte fie se face o bezea italiana – adica se oparesc albusurile batute cu un sirop de zahar la 117 C )). Urmati cu atentie pasii pentru crearea cremei Chiboust (cunoscuta si sub numele de „crema Saint-Honoré”). Cu ajutorul fotografiilor noastre si explicatiilor scrise, nu veti da gres!

Ingrediente

10

Pentru crema de patiserie :

Pentru bezeaua italiana:

Materiale

  • Termometru
  • Folie alimentara
  • Spatula

Preparare

Preparare1 oră
Timp așteptare1 oră
  • Cum sa faceti crema Chiboust? - Preparare etapa 1Pregatiti crema de patiserie:
    Puneti laptele la fiert intr-o cratita, impreuna cu pastaia de vanilie taiata in jumatate
    Intre timp, puneti foile de gelatina sa se inmoaie in apa rece.
  • Cum sa faceti crema Chiboust? - Preparare etapa 2Frecati galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugati amidonul si amestecati bine. Turnati laptele fiert, putin cate putin, amestecand bine.
  • Cum sa faceti crema Chiboust? - Preparare etapa 3Puneti acest amestec intr-o craticioara si puneti la foc mediu. Amestecati constant pentru a se ingrosa.
  • Cum sa faceti crema Chiboust? - Preparare etapa 4Turnati crema ingrosata intr-un bol, adaugați foile de gelatina inmuiate si amestecati bine pentru a le incorpora in crema. Acoperiti cu alimentara alimentara direct pe crema. Puneti deoparte.
  • Cum sa faceti crema Chiboust? - Preparare etapa 5Preparati bezeaua italiana :
    Puneti zaharul si apa intr-o cratita si dati in fiert. Cand fierbe, puneti termometrul si astepati sa ajunga la 115° C.
  • Cum sa faceti crema Chiboust? - Preparare etapa 6Cat timp ce siropul fierbe, bateti albusurile. Cand devin spuma, turnati siropul de zahar (fiert la 115° C) sub forma de fir, peste albusuri, lasand robotul sa bata in continuare.
  • Cum sa faceti crema Chiboust? - Preparare etapa 7Apoi bateti la viteza mare. Bezeaua este gata atunci cand bolul nu mai este fierbinte (acest lucru poate dura zece minute).
  • Cum sa faceti crema Chiboust? - Preparare etapa 8Ansamblarea:
    Puneti crema de patiserie calda intr-un bol mare. Adaugati bezea italiana si amestecati usor pentru a obtine o crema omogena.
    Crema trebuie folosita rapid, astfel incat gelatina sa nu se stabilezeze, intarind preparatul.
  • Cum sa faceti crema Chiboust? - Preparare etapa 9Gata!

Punctează această reţetă

Observații

Dupa ce ati terminat ornarea tortului Saint-Honoré, va trebui sa il puneti la rece timp de minim 1 ora astfel incat gelatina sa se intareasca.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: