Spirale cu crema de vanilie
Pentru o gustare usoara si un rezultat super gourmet, incercati aceste spirale din foietaj cu crema de vanilie. O crema de patiserie super cremoasa, doua aluaturi crocante de foietaj si cateva perle de zahar. Pasii de realizare detaliati mai jos ↓
Ingrediente
12
Materiale
- Folie alimentara
- tel
Rețete inrudite
-
Crema de vanilie - crema de patiserie
-
Choux cu cremă de vanilie
-
Cannoli cu crema de vanilie
-
Frișca cu vanilie, toppingul perfect pentru prăjiturile tale în straturi!
Preparare
Preparare20 min
Timp așteptare20 min
Gătire25 min
Se freaca oul cu jumatate din cantitatea de zahar si se adauga amidonul de porumb. Se amesteca bine.
Fierbeti laptele intr-o cratita cu restul de zahar si extractul de vanilie. Cand da in clocot se toarna jumatate din lapte peste amestecul de ou + zahar + amidon de porumb. Se amesteca bine si se pune totul in cratita.
Puneti pe foc si amestecati pana la fierbere. Cand amestecul fierbe, mai amestecati inca 2 minute si luati de pe foc.
Incorporati treptat untul taiat bucati. La final, puneti folie direct pe crema si dati-o la frigider pentru aproximativ 20 de minute.
Desfaceti primul foietaj. Intindeti crema de patiserie pe o parte a aluatului si indoiti jumatatea neumpluta cu crema.
Daca aluatul dvs. este rotund, taiati capetele care si pastrati-le pentru copt. Taiati dreptunghiuri de aceeasi latime. Procedati la fel cu al doilea aluat.
Rasuciti aluatul taiat si puneti spiralele pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt. Ungeti cu lapte si puneti zahar perlat.
Coaceti aproximativ 25 de minute la 180° C.
Gata !
Observații
Putem congela spiralele din foietaj?
Da, le puteti congela inainte de a le coace.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!