Pentru o gustare usoara si un rezultat super gourmet, incercati aceste spirale din foietaj cu crema de vanilie. O crema de patiserie super cremoasa, doua aluaturi crocante de foietaj si cateva perle de zahar. Pasii de realizare detaliati mai jos ↓
Se freaca oul cu jumatate din cantitatea de zahar si se adauga amidonul de porumb. Se amesteca bine.
Fierbeti laptele intr-o cratita cu restul de zahar si extractul de vanilie. Cand da in clocot se toarna jumatate din lapte peste amestecul de ou + zahar + amidon de porumb. Se amesteca bine si se pune totul in cratita.
Puneti pe foc si amestecati pana la fierbere. Cand amestecul fierbe, mai amestecati inca 2 minute si luati de pe foc.
Incorporati treptat untul taiat bucati. La final, puneti folie direct pe crema si dati-o la frigider pentru aproximativ 20 de minute.
Desfaceti primul foietaj. Intindeti crema de patiserie pe o parte a aluatului si indoiti jumatatea neumpluta cu crema.
Daca aluatul dvs. este rotund, taiati capetele care si pastrati-le pentru copt. Taiati dreptunghiuri de aceeasi latime. Procedati la fel cu al doilea aluat.
Rasuciti aluatul taiat si puneti spiralele pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt. Ungeti cu lapte si puneti zahar perlat.