Spirale cu crema de vanilie

Gustări
Foarte ușor
1 h 5 m

Pentru o gustare usoara si un rezultat super gourmet, incercati aceste spirale din foietaj cu crema de vanilie. O crema de patiserie super cremoasa, doua aluaturi crocante de foietaj si cateva perle de zahar. Pasii de realizare detaliati mai jos ↓

Ingrediente

12

Materiale

  • Folie alimentara
  • tel

Preparare

Preparare20 min
Timp așteptare20 min
Gătire25 min
  • Spirale cu crema de vanilie - Preparare etapa 1Se freaca oul cu jumatate din cantitatea de zahar si se adauga amidonul de porumb. Se amesteca bine.
  • Spirale cu crema de vanilie - Preparare etapa 2Fierbeti laptele intr-o cratita cu restul de zahar si extractul de vanilie. Cand da in clocot se toarna jumatate din lapte peste amestecul de ou + zahar + amidon de porumb. Se amesteca bine si se pune totul in cratita.
  • Spirale cu crema de vanilie - Preparare etapa 3Puneti pe foc si amestecati pana la fierbere. Cand amestecul fierbe, mai amestecati inca 2 minute si luati de pe foc.
  • Spirale cu crema de vanilie - Preparare etapa 4Incorporati treptat untul taiat bucati. La final, puneti folie direct pe crema si dati-o la frigider pentru aproximativ 20 de minute.
  • Spirale cu crema de vanilie - Preparare etapa 5Desfaceti primul foietaj. Intindeti crema de patiserie pe o parte a aluatului si indoiti jumatatea neumpluta cu crema.
  • Spirale cu crema de vanilie - Preparare etapa 6Daca aluatul dvs. este rotund, taiati capetele care si pastrati-le pentru copt. Taiati dreptunghiuri de aceeasi latime. Procedati la fel cu al doilea aluat.
  • Spirale cu crema de vanilie - Preparare etapa 7Rasuciti aluatul taiat si puneti spiralele pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt. Ungeti cu lapte si puneti zahar perlat.
  • Spirale cu crema de vanilie - Preparare etapa 8Coaceti aproximativ 25 de minute la 180° C.
  • Spirale cu crema de vanilie - Preparare etapa 9Gata !

Punctează această reţetă

Observații

Putem congela spiralele din foietaj?
Da, le puteti congela inainte de a le coace.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: