Eclere cu crema de vanilie

Desert
Ușor
45 min
461 Kcal

O prajitura foarte cunoscuta si indragita de toata lumea cred. Yummy !

Ingrediente

8

Pentru crema:

Pentru glazura:

Cost estimat: 3.85 (0.48€/porție)

Preparare

Preparare10 min
Gătire35 min
  • Eclere cu crema de vanilie - Preparare etapa 1Cojile pentru eclere:

    Intr-o craticioara puneti apa la fiert impreuna cu uleiul si sarea.
    Amestecati faina cu zaharul vanilat
    Cand apa fierbe luati craticioara de pe foc si adaugati faina. Amestecati energic pana ce compozitia se desprinde cu usurinta de pe craticioara.
  • Eclere cu crema de vanilie - Preparare etapa 2Adaugati ouale pe rand, unul cate unul amestecand cu un mixer dupa fiecare, pana se incorporeaza.
  • Eclere cu crema de vanilie - Preparare etapa 3Cu lingura puneti compozitia intr-o punga sau posh si dati forma eclerelor intr-o tava tapetata cu hartie.
    Adaugati suficienta compozitie ca acestea sa nu va iasa foarte joase.
    Coaceti cojile la 180°C timp de 25 de minute.
  • Eclere cu crema de vanilie - Preparare etapa 4Crema de vanilie:

    Puneti ouale intr-o craticioara si le bateti bine. Adaugati zaharul si zaharul vanilat
  • Eclere cu crema de vanilie - Preparare etapa 5Turnati apoi faina si amestecati pana la omogenizare.
  • Eclere cu crema de vanilie - Preparare etapa 6Infierbantati laptele si il adaugati treptat peste compozitia preparata inainte.

    Puneti oala pe foc, adaugati esenta de vanilie si lasati sa se ingroase compozitia amestecand tot timpul pentru a nu se lipi.
    Cand compozitia s-a ingrosat suficient adaugati untul taiat si amestecati pana acesta s-a topit.
  • Glazura:

    Amestecati toate ingredientele si le puneti la bain Marie pana s-au topit.
    Puteti pune si direct pe foc insa cu mare grija sa nu se incinga foarte tare. Luati de pe foc atunci cand ciocolata incepe sa se topeasca si amestecati continuu pana ce toate ingredientele s-au topit si incorporat. Daca este nevoie mai puneti pe foc pentru cateva secunde.

    Daca doriti, deasupra cremei de vanilie puteti pune si frisca.

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 461Kcal
  • Carbo: 46g
  • Grăsimi: 24.6g
  • Grăsimi sat.: 7.4g
  • Proteine: 12.6g
  • Fibre: 2.1g
  • Zahăr: 21.4g
  • ProPoints: 13
  • SmartPoints: 17
Informații nutriționale pentru 1 porție (233g)
MelianMelian

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 7

anonymous

Foarte nasoală rețeta! Cojile au rămas crude pe interior și s-au făcut foarte groase și tari ca la pâine. Crema a rămas lichidă și a mai trebuit să pun amidon să se îngroașe cat de cat. Nu ai ieșit absolut nimic. Nu recomand nimănui!

am gătit această rețetă
abuz

Steluta

Un cacat de rețetă! Cojile raman crude in interior!

am gătit această rețetă
abuz

A

Care unt pentru crema de Vanilie? nu este in ingrediente!

am gătit această rețetă
abuz

Narci

Super buna reteta ,merita facuta

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Super!!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte simplu si usor de facut.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte bune

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Delicios !!!!!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Gustos
neaparat o sale fac

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Sunt prajiturile apreciate din totdeauna, sunt antice......!!!!

am gătit această rețetă
abuz
  • pagina 1 / 7