Eclere cu crema de vanilie
O prajitura foarte cunoscuta si indragita de toata lumea cred. Yummy !
Ingrediente
8
Pentru crema:
Pentru glazura:
Cost estimat: 3.85Euros€ (0.48€/porție)
Rețete inrudite
-
Eclere cu ciocolata petitchef
-
Eclere cu zmeura si fistic
-
Crema de vanilie - crema de patiserie
-
Cannoli cu crema de vanilie
Preparare
Preparare10 min
Gătire35 min
Cojile pentru eclere:
Intr-o craticioara puneti apa la fiert impreuna cu uleiul si sarea.
Amestecati faina cu zaharul vanilat
Cand apa fierbe luati craticioara de pe foc si adaugati faina. Amestecati energic pana ce compozitia se desprinde cu usurinta de pe craticioara.Adaugati ouale pe rand, unul cate unul amestecand cu un mixer dupa fiecare, pana se incorporeaza.
Cu lingura puneti compozitia intr-o punga sau posh si dati forma eclerelor intr-o tava tapetata cu hartie.
Adaugati suficienta compozitie ca acestea sa nu va iasa foarte joase.
Coaceti cojile la 180°C timp de 25 de minute.Crema de vanilie:
Puneti ouale intr-o craticioara si le bateti bine. Adaugati zaharul si zaharul vanilatTurnati apoi faina si amestecati pana la omogenizare.
Infierbantati laptele si il adaugati treptat peste compozitia preparata inainte.
Puneti oala pe foc, adaugati esenta de vanilie si lasati sa se ingroase compozitia amestecand tot timpul pentru a nu se lipi.
Cand compozitia s-a ingrosat suficient adaugati untul taiat si amestecati pana acesta s-a topit.- Glazura:
Amestecati toate ingredientele si le puneti la bain Marie pana s-au topit.
Puteti pune si direct pe foc insa cu mare grija sa nu se incinga foarte tare. Luati de pe foc atunci cand ciocolata incepe sa se topeasca si amestecati continuu pana ce toate ingredientele s-au topit si incorporat. Daca este nevoie mai puneti pe foc pentru cateva secunde.
Daca doriti, deasupra cremei de vanilie puteti pune si frisca.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 461Kcal
- Carbo: 46g
- Grăsimi: 24.6g
- Grăsimi sat.: 7.4g
- Proteine: 12.6g
- Fibre: 2.1g
- Zahăr: 21.4g
- ProPoints: 13
- SmartPoints: 17
Informații nutriționale pentru 1 porție (233g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
27/02/2024
Foarte nasoală rețeta! Cojile au rămas crude pe interior și s-au făcut foarte groase și tari ca la pâine. Crema a rămas lichidă și a mai trebuit să pun amidon să se îngroașe cat de cat. Nu ai ieșit absolut nimic. Nu recomand nimănui!
am gătit această rețetă
Steluta,
04/12/2020
Un cacat de rețetă! Cojile raman crude in interior!
am gătit această rețetă
A,
19/03/2019
Care unt pentru crema de Vanilie? nu este in ingrediente!
am gătit această rețetă
29/01/2015
Sunt prajiturile apreciate din totdeauna, sunt antice......!!!!
am gătit această rețetă