Petitchef

Eclere cu crema de budinca de vanilie si frisca

Altele
8 porții
30 min
35 min
Ușor

Ingrediente

8

Ingrediente :

Preparare

  • Aluatul : Se pune untul la topit intr-o cratita pe foc. Cand s-a topit, se adauga apa. Dupa un clocot, cel mult doua, se pune faina toata odata. Se ia cratita de pe foc si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca un pic si se pun ouale, unul cate unul, dupa fiecare amestecandu-se bine. Compozitia nu trebuie sa fie tare, dar nici sa curga. Se tapeteaza tava mare de la aragaz cu hartie si se traseaza aluatul cu un sprit in ce forme doriti : mai mari, mai mici, rotunde. Se dau la cuptorul preincalzit si se lasa cca 30-40 minute, pana devin aurii. Sa nu se deschida usa cuptorului in timpul coacerii pentru ca se lasa cochiliile eclerelor. In timp ce cochillile se coc, se prepara crema astfel :
    se prepara budinca de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj. Se lasa sa se raceasca si se mixeaxa cu frisca, vanilia zaharul vanilat si untul. Se mai pune zahar daca nu este destul de dulce.
    Cochillile eclerelor, cand sunt coapte, se lasa sa se raceasca bine si se taie capacelele doar pe jumatate. Se umplu cu crema. Apoi se prepara glazura : se topeste ciocolata pe bain-marie impreuna cu frisca lichida, untul si lingura de ulei. Se foloseste la glazurarea eclerelor, cat este fierbinte. Se dau eclerele la rece cateva ceasuri.

    http://deladcuisine.blogspot.com/


Întrebări:




Comentarii (18):

18/02/2021

Cate oua ???.!!!!!

(0) (0) Abuz
Anda_Madalina, 10/05/2014

Cea mai proasta reteta. Cassandra, schimba-ti meseria!!

(0) (0) Abuz
03/03/2014

Foarte f f f f f buna

(0) (0) Abuz
01/02/2014

Super bune,am facut de multe ori,acum urmeaza sa fac iara pt.ziua taierii motului fiului meu!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
22/12/2013

Ai uitat sa scrii cate oua....

(0) (0) Abuz
20/12/2013

Sint bune si arata bine

(0) (0) Abuz
09/11/2013

Cate oua
se pun

(0) (0) Abuz
03/11/2013

Foarte vproaste

(0) (0) Abuz
04/10/2013

Bune si gustoase

(0) (0) Abuz
26/04/2013

Usor de facut,sper sa imi iasa si mie

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Eclere cu ciocolata petitchef
Eclere cu ciocolata petitchef
8 porții
2 h 5 m
Dificil
5 / 5
Rețetă Eclere cu zmeura si fistic
Eclere cu zmeura si fistic
8 porții
2 h 35 m
Dificil
4.9 / 5
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Choux cu cremă de vanilie
Choux cu cremă de vanilie
20 porții
3 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Cannoli cu crema de vanilie
Cannoli cu crema de vanilie
15 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
3.9 / 5

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează