Eclere cu crema vanilie

Aperitiv
6 porții
Foarte ușor
1 oră

Ingrediente

6

Preparare

Preparare30 min
Gătire30 min
  • Apa, uleiul si zaharul se pun la fiert, cand s-au infierbantat bine se pune faina toate odata si se amesteca cu o lingura de lemn. Fierbeti cateva minute amestecand incontinuu.
  • Se formeaza o coca destul de "teapana". O dam de pe foc si-o lasam sa se racoreasca atat cat sa tinem degetul in ea fara sa ne ardem. Ouale se adauga unul cate unul,nu se adauga oul urmator pana nu e incorporat cel de dinainte.
  • Se pune aluatul in sprit (sau intr-o punga de plastic careia ii taiem un colt), se pune hartie de copt pe tava de aragaz si se spriteaza formele dorite. Lasati loc intre ele pentru ca in cuptor cresc.
    Cuptorul trebuie incins la treapta cea mai mare.
  • Galbenusurile se amesteca cu cele 150g zahar,se adauga cate putin laptele si faina,se omogenizeaza bine.Lichidul obtinut se da prin sita si se pune in vas pe baie de aburi,pana devine o crema consistenta.
    Albusurile se bat spuma cu cele 3 linguri de zahar si se adauga usor in crema calda;se adauga si fiola de vanilie.
  • Cojile racite se taie si se umplu cu crema.Se pudreaza cu zahar,se trec prin glazura sau,cum facut ,se face grilaj de ciocolata deasupra lor.
MMIMISOR

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 5
26/04/2017

Nu iese nimic decat o coca teapana pana la capat.

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
27/08/2015

Delicios

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
07/02/2015

Foarte buna reteta!!

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
30/12/2014

MM!Bun!Ms pt reteta!

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
25/03/2014

Super

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
04/01/2014

:D

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
30/12/2013

Delicios!!!

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
20/08/2013

De mult cautam asa o reteta ,sa aiba gustul de cofetarie. EXCELENTE,trebuiesc incercate.

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
17/02/2015

Buna si usor de facut

(0) (0) abuz
02/01/2015

Salut! Am facut de nenumarate ori aceasta reteta si intr-adevar eclerele ies o minune. Cu toate acestea, deci aluatul si crema imi ies perfect, mereu am senzatia ca acele coji nu sunt coapte bine si ies un pic parlite la baza. Unde ar trebui sa stea tava, astfel incat sa si creasca frumos, dar sa nu se mai rumeneasca asa tare baza? Eu le pun la mijloc si spre final le urc, dar tot nu mi se pare ca ies perfect...

(0) (0) abuz
  • pagina 1 / 5