Eclere cu crema de vanilie

ECLERE CU CREMA DE VANILIE
Desert
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

4

Pentru crema avem nevoie de:

Preparare

Preparare20 min
Gătire25 min
  • Se pune apa cu margarina si zaharul la foc,si cand s-a topit toata margarina,si apa clocoteste,se toarna dintr-o data toata faina,amestecand energic,pt a nu se forma cocoloase.
  • Se lasa la racorit,si cand s-a racit,se adauga unul cate unul ouale si albusurile,amestecand dupa fiecare pana se incorporeaza bine in aluat.
  • Se toarna compozitia intr-un pos cu vf de stea deschisa,sau daca nu avem pos,o punga obisnuita,cu un colt taiat,si se formeaza in tava eclerele,cat de lungi le dorim.
  • Trebuie avut grija sa nu le punem prea apropiate intre ele,deoarece,la copt,isi dubleaza volumul.
  • Se coc in cuptorul incins la 200 grade celsius,cam 20 minute,fara sa deschidem cuptorul.Cand s-au rumenit pe deasupra,sunt gata.
  • Se pune laptele pe foc cu zaharul,se amesteca faina in el,se amesteca mereu pana se ingroasa,iar la sfarsit se adauga ouale, margarina,si,daca doriti,niste esenta de vanilie si coaja de portocala.
  • Se umplu eclerele cu aceasta crema,se pune capacul eclerului peste,si,la sfarsit,se poate face o glazura de ciocolata,pe care eu o fac asa:
    250 ml frisca se pun pe foc sa clocoteasca,si se adauga in ea o lingurita de miere,si 200 g ciocolata cu lapte,sau amaruie,de care doriti.

Punctează această reţetă

AAlicemntn

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Superrrbb

abuz

anonymous

Cred ca ai facut o gresala la lapte nu putem sa punem 1,200 litri de lapte poate grame

abuz

anonymous

Foarte bune !au iesit !Multumesc pt reteta!:)

abuz

anonymous

Ce reteta de rahat de ce cu faina de ce nu - amidon de porumb?"

abuz