Eclere cu crema de vanilie

Ingrediente
4
Pentru crema avem nevoie de:
Preparare
Preparare20 min
Gătire25 min
- Se pune apa cu margarina si zaharul la foc,si cand s-a topit toata margarina,si apa clocoteste,se toarna dintr-o data toata faina,amestecand energic,pt a nu se forma cocoloase.
- Se lasa la racorit,si cand s-a racit,se adauga unul cate unul ouale si albusurile,amestecand dupa fiecare pana se incorporeaza bine in aluat.
- Se toarna compozitia intr-un pos cu vf de stea deschisa,sau daca nu avem pos,o punga obisnuita,cu un colt taiat,si se formeaza in tava eclerele,cat de lungi le dorim.
- Trebuie avut grija sa nu le punem prea apropiate intre ele,deoarece,la copt,isi dubleaza volumul.
- Se coc in cuptorul incins la 200 grade celsius,cam 20 minute,fara sa deschidem cuptorul.Cand s-au rumenit pe deasupra,sunt gata.
- Se pune laptele pe foc cu zaharul,se amesteca faina in el,se amesteca mereu pana se ingroasa,iar la sfarsit se adauga ouale, margarina,si,daca doriti,niste esenta de vanilie si coaja de portocala.
- Se umplu eclerele cu aceasta crema,se pune capacul eclerului peste,si,la sfarsit,se poate face o glazura de ciocolata,pe care eu o fac asa:
250 ml frisca se pun pe foc sa clocoteasca,si se adauga in ea o lingurita de miere,si 200 g ciocolata cu lapte,sau amaruie,de care doriti.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Superrrbb
anonymous
Cred ca ai facut o gresala la lapte nu putem sa punem 1,200 litri de lapte poate grame
anonymous
Foarte bune !au iesit !Multumesc pt reteta!:)
anonymous
Ce reteta de rahat de ce cu faina de ce nu - amidon de porumb?"
Punctează această reţetă