Se pune apa cu margarina si zaharul la foc,si cand s-a topit toata margarina,si apa clocoteste,se toarna dintr-o data toata faina,amestecand energic,pt a nu se forma cocoloase.
Se lasa la racorit,si cand s-a racit,se adauga unul cate unul ouale si albusurile,amestecand dupa fiecare pana se incorporeaza bine in aluat.
Se toarna compozitia intr-un pos cu vf de stea deschisa,sau daca nu avem pos,o punga obisnuita,cu un colt taiat,si se formeaza in tava eclerele,cat de lungi le dorim.
Trebuie avut grija sa nu le punem prea apropiate intre ele,deoarece,la copt,isi dubleaza volumul.
Se coc in cuptorul incins la 200 grade celsius,cam 20 minute,fara sa deschidem cuptorul.Cand s-au rumenit pe deasupra,sunt gata.
Se pune laptele pe foc cu zaharul,se amesteca faina in el,se amesteca mereu pana se ingroasa,iar la sfarsit se adauga ouale, margarina,si,daca doriti,niste esenta de vanilie si coaja de portocala.
Se umplu eclerele cu aceasta crema,se pune capacul eclerului peste,si,la sfarsit,se poate face o glazura de ciocolata,pe care eu o fac asa: 250 ml frisca se pun pe foc sa clocoteasca,si se adauga in ea o lingurita de miere,si 200 g ciocolata cu lapte,sau amaruie,de care doriti.
Comentarii:
Superrrbb
Cred ca ai facut o gresala la lapte nu putem sa punem 1,200 litri de lapte poate grame
Foarte bune !au iesit !Multumesc pt reteta!:)
Ce reteta de rahat de ce cu faina de ce nu - amidon de porumb?"