Crema diplomat este o reteta de baza pe care o puteti folosi la tortul diplomat, la tarta tropeziana, la rulada sau la alte deserturi.
Crema diplomat se prepara din lapte, galbenusuri, frisca si gelatina. Nu este greu de preparat.
Puneti laptele sa fiarba impreuna cu batonul de vanilie. Intre timp, amestecati galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul se albeste si este cremos. Apoi adaugati amidonul de porumb si amestecati bine. Se toarna laptele fierbinte putin cate putin, amestecandu-se bine.
Puneti cele 2 foi de gelatina in apa rece.Puneti crema la foc mediu si amestecati in mod constant pana se ingroasa bine.
Se toarna crema ingrosata intr-un castron si se adauga foile de gelatină inmuiate si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Acoperiți cu folie alimentara "in contact", adica direct pe crema. Lasati sa se raceasca, fara sa puneti la rece.
Odata ce crema a ajuns la temperatura camerei, bateti-o pentru a se relaxa. Apoi, pregatiti frisca lichida rece, batand-o la viteza maxima.
Odata ce este ferma, incorporati-o delicat cu crema de patiserie, fara a-i strica structura aerata. Si acum, crema dvs. este gata! Trebuie sa o utilizati imediat inainte de intarirea gelatinei.